Zboară cu balonul cu aer cald dacă ți-e frică de înălțimi

Dacă suferi de frică de înălțime, s-ar putea să îţi fie teamă să rezervi un zbor cu balonul, neștiind că ar putea exista opțiuni și informații care te-ar putea ajuta să depășești această frică. Citeşte mai departe pentru a afla cum zboară baloanele cu aer cald și de ce acest lucru te poate ajuta să îţi depăşeşti frica de înălţime.

Cum să gestionezi frica de înălțime

Primul lucru de reținut este că nu ești singur. Peste 7% dintre oameni suferă de acrofobie, o frică extremă de înălțime care poate interfera cu viața de zi cu zi a unei persoane. Este posibil ca persoanele acrofobe să nu poată folosi lifturile, să nu poată urca într-o clădire înaltă sau să nu se poată bucura de o tură pe un roller coaster. Simptomele fobiei pot varia de la amețeli și transpirații, până la anxietate și atacuri de panică.

Terapeuții îi ajută uneori pe cei cu acrofobie folosind terapia cognitiv-comportamentală (TCC). Prin TCC, o persoană poate modifica modul în care gândește și simte despre subiectul care o sperie, ceea ce, la rândul său, schimbă modul în care se comportă atunci când este confruntată cu acesta.

Depășirea fricii de înălțime într-un balon cu aer cald

Mulți dintre factorii declanșatori ai acrofobiei implică modul în care creierul uman evaluează distanța și cum reacționăm la aceasta. Când privești în jos de la înălțime, creierul tău măsoară cât de departe te afli în funcţie de cum arată obiectele mici de dedesubt. În acest moment, frica începe să se strecoare.

Într-un balon cu aer cald, ochiul tău nu este atras de un punct focal faţă de care creierul tău judecă distanța. Tot ceea ce vezi este orizontul vast și peisajul din jur. Din balon, nu există nicio înălțime de măsurat, ci pur și simplu o vedere continuă a peisajului uimitor din față plin de case, dealuri, câmpuri și pâraie.

Baloanele cu aer cald sunt o modalitate extrem de blândă de a te afla la înălţime. Nu există scăderi sau elevații bruște precum cele pe care le-ai putea experimenta într-un lift, iar turbulența experimentată în alte forme de zbor ca avioanele nu este niciodată prezentă. Baloanele călătoresc odată cu vântul, iar coșul pasagerilor atârnă nemișcat dedesubt, ceea ce îl face un mod de transport extrem de liniştit, dar și unul foarte sigur.

Zburând doar pe vremea cea mai bună, în momente potrivite, când vântul nu este prea puternic, baloanele cu aer cald sunt o întâlnire lentă și ușoară cu înălțimile pentru cei care se tem de ele.

Dacă rezervi un zbor pe Activitati Brasov, iar în ziua lansării, condițiile sunt considerate nefavorabile pentru zbor, nu îţi face griji, călătoria ta poate fi reprogramată cu ușurință pentru o nouă dată care se potrivește cu programul tău.

Este de înțeles că s-ar putea să fii puțin tensionat în privința zborului, dar asta este destul de diferit de a-ți fi frică. Zborurile cu balonul sunt pilotate de experţi calificaţi, astfel încât poţi sta liniştit: vei fi pe mâini sigure atunci când vă vei face plimbarea la înălţime.