Tu stii cat de toxice sunt produsele de ingrijire?

Tu stii cat de toxice sunt produsele de ingrijire?

Folosim o multime de produse de curatare si credem ca ne fac bine. Dimineata optam pentru un gel de curatare sau un sapun cu scopul de a indeparta microbii si a ne proteja pielea.

Consideram ca, cu cat folosim mai multe produse de ingrijire, cu atat mai mult pielea noastra este mai protejata si ingrijita, dar la o analiza mai atenta vom vedea ca lucrurile nu stau chiar asa. Inca nu realizam ca toate produsele pe care le folosim sunt pline de substante chimice daunatoare organismului nostru si ca o alternativa mai sanatoasa ar fi putea fi un sapun organic cu lapte de capra.

Probabil multi dintre noi nu constientizam si nici nu ne-am gandit ca produsele pe care le folosim zi de zi sunt atat de daunatoare si nocive.

Atunci cand folosim un sapun ne gandim ca acesta este un produs de curatare, care ne curata si protejeaza pielea. Adevarul este ca in mare parte asa face, dar daca privim dincolo de eticheta vom vedea cat de multe ingredinte necunoscute contin si cum acele substante nocive din compozitie sunt absorbite de piele.

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman. Pe aici intra cele mai multe substante chimice care ajung apoi in sange. Daca stam si ne gandim cat de multe produse folosim, atunci cantitatea de substante periculoase care intra in organismul nostru este foarte mare.

Poate consideram ca ducem o viata sanatoasa, ca avem grija ce mancam si facem sport, dar nu ne-am gandit niciodata ca pentru o viata sanatoasa este necesar sa renuntam la toate acele produse pline de substante chimice care ne fac rau.

Oare cata lume a luat in considerare acest aspect, ca un stil de viata sanatos inseamna o viata fara produse de masa pentru ingrijirea corpului? Niciodata specialistii nu ne-au recomandat ca pe langa cura de detoxifiere obisnuita, sa renuntam si la produsele de ingrijire cu “ajutorul” carora ne bombardam organismul cu cat mai multe elemente chimice daunatoare.universul-mura-soap

Foarte multa lume nu constientizeaza pericolul la care ne expunem folosind acest fel de produse. Am ajuns in acel stadiu de ignoranta si nepasare incat acest aspect al vietii noastre nu este luat in calcul pentru o viata sanatoasa.

O alternativa prietenoasa sunt produsele organice, cele realizate cu ingrediente naturale, in cantitati mici, de oameni care pun pasiune in ceea ce fac, de oameni care pun calitatea si simplitatea pe primul loc. De exemplu sapunurile organice sunt cea mai indicata optiune. Sunt realizate din ingrediente naturale fara parfumuri sintetice, parabeni sau alte elemente chimice periculoase.

Un stil de viata sanatos incepe de la mancare sanatoasa, continua cu miscarea si ajunge la produse de ingirjire naturale. De fiecare data cand aplici pe fata o crema hidratanta si te gandesti cat de mult se bucura pielea ta ca o rasfeti, sa stii ca aplici pe piele produse care contin substante chimice nocive, care mai apoi vor fi absorbite de piele si vor intra in sange.

Prin urmare, o viata sanatoasa nu inseamna doar fructe si legume, sport, si o viata echilibrata, mai inseama si o ingrijire a corpului cu acele produse care nu iti umplu organismul cu substante chimice toxice. Cea mai buna alernativa e un sapun organic, cu lapte de capra care poate fi inceputul unui stil de viata natural si simplu, un stil de viata altfel.