Trombangeita Obliteranta este o afectiune care apare in principal la barbati

Trombangeita Obliteranta este o afectiune care apare in principal la barbati

Atat femeile, cat si barbatii trebuie sa aiba grija de sanatatea lor. Exista anumite aspecte ce tin de stilul de viata pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand te gandesti la a avea o sanatate buna.

Fiecare om are obiceiuri care nu il ajuta si, daca esti printre cei care fumeaza, poti sa te gandesti la riscurile asociate.

Astfel, daca esti barbat si ai diagnosticul de arteriopatie obliterantă este bine sa urmezi cu atentie orice indicatie pe care o primesti de la medicul tau. CardioClinic.ro vine in ajutorul tau cu doctori care sunt dornici sa iti fie alaturi si sa te sustina pentru diagnostic si vindecare.

Iata cateva informatii despre Arteriopatia Obliteranta pe care trebuie sa le stii:

  1. Care sunt riscurile pe care le poti avea daca ai un diagnostic de Arteriopatie Obliteranta?

Trombangeita Obliteranta este o forma de afectare arteriala care este frecvent intalnita la barbatii tineri. Principalul factor de risc si determinant pentru aceasta afectiune este chiar fumatul. Trombangeita Obliteranta este localizata la nivelul arterelor mici din zona gambei.

  1. Fumatul este principalul factor de risc si este primul obicei care iti este interzis intr-o asemenea situatie

Fumatul este principalul factor de risc pentru aceasta afectiune si este cel care iti este complet interzis inca de la primele semne ale acestei boli. Este bine sa urmezi sfatul medicului si sa incetezi imediat consumarea oricarei tigari.

Astfel, vei avea sanse mult mai mari pentru recuperare si vei putea sa te vindeci. Medicul iti va da detalii despre toate acestea si trebuie sa faci analizele pe care ti le recomanda pentru a avea diagnosticul corect.

  1. Care sunt tratamentele pe care ti le poate prescrie medicul daca ai acest diagnostic?

Principalul tratament pe care ti-l recomanda orice medic este cel legat de stoparea fumatului. Apoi iti poate da medicamente vasodilatatoare si antiagregante. Este important sa faci miscare, sa faci sport. Uneori se recomanda si varianta chirurgicala, in functie de situatia ta specifica.

Exista si alte tipuri de tratamente paleative, pentru inlaturarea durerii. Aceasta poate sa apara si care poate sa fie insuportabila.

  1. Daca nu te tratezi la timp si apar complicatii, poate exista riscul de a fi amputat piciorul

Un aspect important legat de acest tip de diagnostic, este cel al gravitatii situatiei. Exista cazuri in care se poate si amputa piciorul daca nu se intervine la timp si nu se iau masurile de precautie si de tratament pe care ti le recomanda medicul tau. Trebuie sa acorzi atentie detaliilor si sa renunti obligatoriu la fumat pentru a ajuta corpul sa se refaca.

  1. Este important sa mergi la medic de la primele simptome care iti apar

Este foarte important sa mergi la medic de la primele simptome si sa asculti sfatul acestuia. Trebuie sa urmezi tratamentele pe care ti le recomanda, precum si schimbarea stilului de viata care se impune intr-o asemenea situatie.

CardioClinic iti sta la dispozitie cu specialisti bine pregatiti si echipamente care te ajuta in diagnosticare sau tratament.