Trei sfaturi gratis pentru un divort amiabil

Un divort este o experienta traumatizanta pentru ambii soti. Lucrurile sunt oarecum usor de transat atunci cand nu exista obligatii si pretentii intre soti. Insa, atunci cand la mijloc sunt bunuri de valoare dobandite in timpul casatoriei sau copii, lucrurile se pot complica. Iar nu de putine ori situatiile iau intorsaturi urate, cu traume persistente si cicatrici adanci pentru fiecare dintre partile implicate.

Un avocat divort iti poate oferi insa unele solutii si cai de urmat la care probabil ca nu te-ai fi gandit pana acum. Caci, sub impulsul furiei, fiecare dintre soti alege sa isi faca singur dreptate, adresandu-se direct instantei, in loc sa caute intelegere si o cale amiabila de aplanare a conflictului. Sa vedem, asadar, cateva sfaturi utile prin care sa scurtati drumurile nesfarsite la instanta judecatoreasca si lupte fara sfarsit pentru custodia copiilor si partaj.

Apeleaza la un avocat divort cu experienta

Primul pas pe care il ai de facut este sa apelezi cu incredere la un avocat divort. Daca acesta are si experienta recunoscuta in domeniu, cu atat mai bine. De cele mai multe ori, cuplurile ajung pe holurile judecatoriei fara sa aiba habar ce inseamna un proces de divort rapid.

Mai ales in cazul in care nu ai experienta si nu ai mai participat la un proces, de orice fel, un divort poate fi o experienta traumatizanta, ce se poate intinde pe parcursul a luni de zile sau chiar ani. Din acest punct de vedere, un avocat divort poate fi solutia cea mai la indemana pentru tine.

Desigur, poate ca te gandesti ca un avocat reprezinta o cheltuiala in plus. Gandeste-te insa ce inseamna sa umbli pe la usile registraturilor si instantelor cu cereri formulate gresit si fara sa te incadrezi in termene. Din acest punct de vedere, un bun avocat iti va arata pasii de urmat, astfel incat demersul tau sa fie unul de succes.

Cauta o solutie convenabila pentru copii

Atunci cand vorbim despre cupluri tinere, fara obligatii de niciun fel intre parteneri, divortul se poate sfarsi printr-o simpla cerere de desfacere a casatoriei la starea Civila. Insa, atunci cand la mijloc sunt si copii, apelarea la instanta este obligatorie.

Indiferent de tipul de divort pe care il vom urma, la notar, la mediator sau la Judecatorie, o hotarare judecatoreasca definitiva este obligatorie pentru desfacerea casatoriei. Aceasta va stabili foarte clar custodia copiilor, domiciliul acestora si programul de vizitare pentru soti.

Cauta solutii pentru bunurile de natura materiala

In ceea ce priveste partajul, acesta face obiectul unei actiuni separate in instanta, ulterioara divortului. Partajul reprezinta impartirea bunurilor dobandite in timpul casatoriei. Si in acest caz insa, un bun avocat iti va oferi solutii de compromis, astfel incat partajul sa se realizeze definitiv si fara regrete din partea partilor.