Traditi si obiceiuri fascinante de Craciun din intreaga lume

Traditi si obiceiuri fascinante de Craciun din intreaga lume

Cum sarbatoresc oamenii in Mexic, Letonia sau Japonia si cum arata pomul de Craciun în Ghana?

  1. Sarbatoare cu focuri de artificii in Brazilia

La miezul noptii, pe 24 decembrie, familiile incep o sarbatoare. Acest lucru se imbina perfect intr-o mare sarbatoare. Aceasta include, de asemenea, focuri de artificii. Sarbatorile si dansul continua pana la primele ore ale diminetii. Pe 25 decembrie, Papai Noel aduce cadourile in Brazilia.

  1. Tamaie impotriva raului in Bulgaria

In Bulgaria, tamaia face parte din Craciun. Se obisnuieste ca cel mai in varsta membru al familiei sa se plimbe prin toate camerele cu tamaie pe 24 decembrie. Acest lucru este de a proteja casa de rau. In noaptea de 25 decembrie, parintele Frost aduce cadourile.

  1. Cadouri in ciorapi in Anglia

Si in Anglia, cadourile vin peste noapte. In dimineata zilei de 25 decembrie, copiii se vor bucura de darurile parintelui Craciun. Ca si in SUA, cadourile sunt puse in ciorapi, care sunt in mod traditional atasati la semineu.

  1. Holly in Franta

Holly, de asemenea, cunoscut sub numele de vasc, este o planta decorativa populara pentru Craciun. Nu trebuie sa lipseasca din nicio casa din Franta. Acolo este privita ca un farmec norocos pentru noul an. Pere Noel aduce cadourile la cadourile din ziua de Craciun.

  1. Copaci cu Mango in Ghana

Pentru multi oameni, un pom de Craciun face parte din festivalul iubirii. Dar ce faci cand nu exista brazi? Deoarece coniferele nu sunt raspandite in Africa, un copac de caju sau mango este ales pentru pomul de Craciun din Ghana. Influentat de lumea occidentala, Mos Craciun aduce cadourile pe 26 decembrie, care aproape intotdeauna includ haine.

  1. Barci decorate in Grecia

Cadourile sunt disponibile in Grecia doar in noaptea de Revelion, pe 31 decembrie. In aceasta zi este sarbatoarea Sfantului Vasile (in Grecia: Sfantul Vassilios). Acest lucru este, de asemenea, responsabil pentru cadouri. Grecia este o natiune maritima. In mod traditional, in timpul sezonului de Craciun, barcile sunt decorate cu lumini de zana si apoi plasate in gradina sau in fereastra. In acest fel, multi marinari care calatoresc pe oceanele lumii sunt amintiti.

  1. Treisprezece zile de cadouri in Islanda

In timp ce in majoritatea tarilor oferirea de cadouri are loc intr-o singura zi, oamenii din Islanda pot astepta cu nerabdare cadouri mici pe parcursul a treisprezece zile. Din 13 decembrie, treisprezece baieti de Craciun, Jolasveinar, vor distribui cadouri in pantofii copiilor care au fost cuminti.

  1. O sarbatoare pentru persoanele singure in Japonia

Japonia a fost, de asemenea, influentata de traditia occidentala a Craciunului. In Japonia, Craciunul nu este o sarbatoare clasica de familie. Cuplurile au o seara frumoasa si merg adesea la petreceri impreuna. Persoanele singure ies cu perspectiva de a cunoaste pe cineva. Cadourile sunt disponibile pe 26 decembrie de la Santa Kurosu.

  1. Consolidarea soarelui in Letonia

Letonia are multe traditii de Craciun. Un obicei este ca locuitorii unui sat sa traga impreuna o grinda de lemn din casa in casa. In ultima curte, aceasta este apoi arsa. Acest lucru ar trebui sa ajute soarele sa-si recapete puterea anul viitor. Darurile vor fi oferite de parintele Frost pe 24 decembrie.

  1. Pinatas in Mexic

Tipic pentru Craciun in Mexic este spargerea unei pinata. Adesea, sub forma de animale, figurile de carton sunt umplute cu dulciuri, fructe si nuci apoi sunt atarnate. Legati la ochi, copiii incearca sa sparga pinata cu ajutorul unui bat, astfel incat sa poata ajunge la continutul dulce. Din nou, Mos Craciun aduce cadourile pe 25 decembrie.

Acelasi eveniment dar cu obiceiuri diferite, acesta este Craciunul pentru aceste tari, bradul de craciun nu este ceva obligatoriu pentru ca acesta sa existe dupa cum am scris mai sus, poti de asemenea sa vezi detalii extra despre brazii de Craciun.