Tot ce trebuie sa stim despre rafturi

Tot ce trebuie sa stim despre rafturi

Sunt mai multe tipuri de rafturi metalice dintre care unele sunt destul de greu de montat si de amplasat acolo unde dorim.

Este recomandat ca inainte de a cumpara un anumit tip de rafturi sa fiti siguri ca ele au loc in spatiul unde vor fi depozitate.

Sunt si rafturi ce pot sa sustina o serie de obiecte cu o greutate mare si poarta denumirea de rafturi Havy Duty. Aceste rafturi au si adancimi mai mari decat in mod normal.

Daca alegeti sa utilizati cutii facute din plastic pentru a depozita in loc sa alegeti acele cutii clasice de carton va trebui sa scrieti pe ele cu markere lavabile sau cu pixuri colorate pentru a putea sa fie curatate si refolosite pentru a depozita si alte produse.

In acest mod va va fi mai simplu si mult mai usor sa schimbati denumirea cutiilor in momentul in care le schimbati si continutul.

Daca sunteti in cautarea unor rafturi de o calitate extrem de buna si la preturi rezonabile va recomandam sa va indreptati atentia si catre rafturile care sunt la mana a doua. Se poate intampla sa nu aveti si posibilitatea sa le cumparati noi si totusi sa aveti nevoie de rafturi urgent.

E recomandat sa se respecte cu atentie locatia deoarece doar asa putem sa fim siguri ca rafturile acestea au loc. Initial vom cauta spatiile goale in care nu se mai afla si alte obiecte pentru a face masuratorile. Rafturile pot sa fie montate si pe ziduri in cazul in care acestea ofera si posibilitatea aceasta si daca peretii pot sa fie decupati.

Se recomanda sa luati in calcul si faptul ca instalatia elecrica trece prin zid pentru a avea grija sa faceti acele modificari in asa fel incat sa nu se atinga firele. Daca nu vreti sa modificati peretii puteti sa montati rafturile in alte zone din cladire precum subsolul ori garajul si care sunt locuri bune in care se pot depozita obiectele.

Obiectele depozitate vor trebui organizate intr-o cutie de marime variata care pot sa fie puse peste rafturi. Spatiul care este in spatele usii poate sa fie de asemenea folosit pentru asamblarea rafturilor iar rafturile mai poarta si denumirea de rafturi superficiale.

Rafturile acestea se vor monta in general pe ziduri in zonele din spatele usilor si vor avea si un cost mai mic prin comparatie cu alte tipuri de rafturi si in plus sunt si foarte practice. Este bine sa fiti siguri ca ati masurat corect distanta aflata intre balamale si perete.

Tot ceea ce va mai ramane va fi grosimea raftului care poate sa fie montat in respectivul spatiu. Se pot monta rafturi in spatiul care ramane neutilizat. Cele mai bune rafturi recomandate de exemplu pentru baie sunt din metal si le veti gasi int-o multitudine de forme si grosimi.

Va recomandam sa masurati adancimea spatiului in care vreti sa puneti raftul dar si grosimea si sa intrebati persoanele de la vanzare daca aveti si posibilitatea de a le remodela si de a le taia la lungimea care va trebuie.