Tot ce trebuie sa stim despre incinerarea umana

Locurile de veci in marile orase din tara reprezinta o problema, asa ca atunci cand are loc decesul neasteptat al unei persoane, iar aceasta nu avea propriul loc de veci cumparat, familia indurerata se poate gandi la incinerarea cadavrului intr-un crematoriu Transilvania.

Gasirea unui loc de veci poate dura ceva timp, costurile pot fi deasemenea destul de mari, asa ca familia indurerata poate alege varianta cea mai simpla, si anume incinerarea. In urmatoarele randuri vom discuta despre incinerarea umana, pentru ca toti cei care nu stiu cum functioneaza aceasta, sa afle mai multe detalii.

Cum functioneaza un cuptor de incineratie?

  • incinerare dureaza aproximativ 75 – 90 de minute;
  • Combustia este complet fara fum si fara miros;
  • Temperatura in camera de combustie este in medie intre 1000˚C si 1100˚C si incepe cu 800˚C;
  • Temperatura medie a camerei de mediu incepe cu 820 ˚C, este de 1100 ˚C, cu varfuri pana la 1300 ˚C.

Procesul de incinerare al unui cremator uman

O incinerare a unei persoane decedate are loc intr-un cuptor de incinerare. Cuptorul de incinerare este un incinerator special creat pentru a arde corpul uman care se afla intr-un sicriu. Inainte de a avea loc o incinerare, camera de mediu este preincalzita la o temperatura de aproximativ 820 grade Celsius. Acest lucru este obligatoriu pentru o ca incinerarea sa poata incepe.

Preincalzirea camerei de mediu va fi, de obicei, necesara doar pentru prima incinerare a zilei. Dupa prima incinerare, cuptoarele de incineratie raman suficient de incalzite si permit urmatorul proces de incinerare.

Dupa ce sicriul a intrat in cuptor si flacarile cuprind sicriul funerar, temperatura in camberul de ardere va creste in timpul procesului la aproximativ 1100 de grade Celsius. Procesul de incinerare este complet automatizat in zilele noastre. S-au dezvoltat programe speciale de incinerare pentru a controla acest proces.

In ciuda automatizarii procesului de incinerare, in momentul in care are loc o incinerare, exista intotdeauna un angajat al crematoriului de fata. Acest angajat crematoriu este numit si “operator de cuptor”. Operatorul cuptorului se asigura ca sicriul (posibil cu ajutorul rudelor) este introdus corect in cuptorul de incinerare uman.

Pentru a se asigura ca nu pot fi schimbate ramasite de cenusa dupa incinerare, pe sicriu se adauga o piatra de identificare cu numarul unic de incinerare al crematoriului inainte ca sicriul sa fie introdus in cuptorul de incineratie. Operatorul cuptorului monitorizeaza procesul de incinerare si asigura ca ramasitele defunctului sunt plasate in locul potrivit. La sfarsitul incinerarii, cenusa este curatata cu grija prin gaura arborelui, dupa deschiderea clapei arborelui, intr-o tava de cenusa.

De regula, procesul de incinerare dureaza intre 1 si 3 ore, in functie de greutatea cadavrului, in functie de sicriu dar si de alte specte. De regula, dupa ce cadavrul este ars, rezulta undeva intre 2.5 – 3 kilograme de cenusa.

Cenusa respectiva va fi asezata intr-o urna si predata familiei, care o poate pastra drept amintire, sau o poate imprastia pe mare, in munti sau poate face ceea ce considera de cuviinta cu cenusa.