Tipuri de hosting

Tipuri de hosting

Proprietarii de site-uri au nevoie de hostingul potrivit, astfel incat site-urile pe care le detin sa poata fi functionale in permanenta. Exista diferite tipuri de web hosting, insa mai multe detalii veti afla in urmatoarele randuri, iar astfel in cazul in care detineti un site web, veti putea stabili spre ce tip de gazduire web trebuie sa va indreptati atentia.

Tipuri de servicii de gazduire web

Exista diferite tipuri de servicii de gazduire web disponibile pentru a gazdui site-ul dvs. Inainte de a va inscrie la serviciile de gazduire web, este important sa intelegeti ce fel de servicii are nevoie site-ul dvs. web, tipul de server pe care il aveti sau nevoile dvs. de afaceri, bugetul dvs. si ce tip de servicii ofera gazdei web.

Optiunile de gazduire disponibile sunt:

  • Gazduire comuna;
  • Servet VPS;
  • Gazduire dedicata;
  • Gazduire colocata;

Gazduire  web comuna

Intr-un mediu de gazduire partajat, proprietarii site-urilor impart un server. Aceast tip de hosting include partajarea serverului fizic si a aplicatiilor software in cadrul serverului. Serviciile partajate de gazduire sunt accesibile, deoarece costul de operare a serverului este impartit intre dvs. si acesti alti proprietari. Exista, totusi, o serie de parti inferioare, cum ar fi numarul limitat de resurse.

Gazduirea prin VPS

Serverul VPS este un tip de web hosting situat intre gazduirea partajata si gazduirea dedicata. In comparatie cu shared hostingul, serverul vps are resurse garantate, ofera fiabilitate si flexibilitate dar si libertatea rularii propriilor sisteme de operare si scripturi. In plus, un asemenea pachet de web hosting este putin mai mare decat shared hostingul, dar este mai ieftin decat serverul dedicat.

Spre un asemenea pachet de web hosting isi pot indrepta atentia toti cei care pana in prezent folosesc shared hosting, insa care au nevoie de mai multe resurse.

Gazduire web dedicata

Intr-un mediu de gazduire dedicat, aveti intregul server web pentru dvs. Acest lucru permite o performanta mai rapida, deoarece aveti toate resursele serverului in intregime, fara a permite accesul altor proprietari de site-uri web. Cu toate acestea, aceasta inseamna, de asemenea, ca veti fi responsabili pentru costul total al operarii serverului. Aceasta este o alegere buna pentru site-urile web care necesita o multime de resurse de sistem sau au nevoie de un nivel mai ridicat de securitate.

Gazduire web colocata

In acest tip de gazduire, veti achizitiona propriul server si il veti gazdui la facilitatile unei gazde web. Veti fi responsabil pentru serverul propriu-zis. Un avantaj al acestui tip de serviciu de gazduire este ca aveti un control deplin asupra serverului web. Puteti instala orice scripturi sau aplicatii de care aveti nevoie.

Asadar, in mare parte acestea sunt solutiile pe care le puteti avea la dispozitie in momentul in care trebuie sa alegeti un pachet de gazduire web pentru propriul site. Tinand cont de aceste detalii, veti putea incepe sa studiati ofertele furnizorilor de web hosting, pentru ca intr-un final sa alegeti cea mai potrivita varianta pentru site-ul dvs., atat in ceea ce priveste pretul, cat si in ceea ce priveste calitatea gazduirii web.