Tipuri de bijuterii si istoria lor

Tipuri de bijuterii si istoria lor

Formele din natura au inspirat foarte mult bijutierii de-a lungul timpului. In prezent colectionarii si casele de amanet aur sau bijuterii sunt interesati sa primeasca astfel de bijuterii de colectie. Formele geometrice perfecte sunt la mare cautare si se vand pe sume fabuloase.

Bijuterii care reprezinta aceste forme impreuna cu alte modele geometrice sacre pot fi gasite pe site-ul lui David Weitzman. Vizitand acest site puteti sa aflati mai multe despre fiecare simbol si poate veti gasi o bijuterie pe care ati putea-o iubi.

Cercei de diamant si alte piese fine

Inelele cu diamante si colierele cu diamante sunt cele mai populare bijuterii cu diamante, dar bratarile, charmurile si colierele sunt, de asemenea, destul de populare. De fapt, bijuteriile cu diamante au fost utilizaate inca din zilele Imperiului Roman, desi a durat aproape 15 secole pana cand bijutierii de diamante au descoperit cum sa taie diamantele in forme atractive, care le aratau “focul” sau stralucirea si lumina specifica. Cercei de diamant sunt doar o modalitate prin care oamenii se impodobesc cu aceasta bijuterie mistica, pretioasa.

O istorie fascinanta

Probabil ca primele bijuterii cu diamante provin din India. Fortele geologice extraordinare necesare pentru a forma diamante exista, in special, in regiuni ale lumii in care o placa tectonica se loveste in alta; Himalaya, unde subcontinentul indian se uneste Asia Centrala, este un astfel de loc. Diamantele pierdute din adancurile acestor munti s-au dovedit a aparea in raurile care curg spre sud si spre vest de Himalya: Gangele, Brahmaputra si Irriwaddy au fost toate izvoarele acestor cristale crude, octogonale.

Inainte ca bijutierii de diamante sa fi invatat arta taierii de precizie, cerceii cu diamante nu erau deosebit de frumosi; ciudati si plicticosi, totusi au fost apreciati pentru duritatea lor.

Un exemplu timpuriu de bijuterii cu diamant in Occident a fost de fapt o coroana facuta pentru o printesa maghiara cu peste 1000 de ani in urma. Unul dintre primele inele cu diamante a fost cel dat de Marie de Burgundia cu ocazia nuntii sale la Arhiducele Maximilian I al Austriei in 1477.

Daca atunci ati fi cumparat diamante, ati fi fost dezamagiti; aceste prelucrari timpurii nu au aratat felul de stralucire pe care o vedem astazi in bijuteriile cu diamante fine. Abia in anii 1800, arta taierii de diamante a atins un nivel de rafinament care a permis frumusetii reale a bijuteriei sa straluceasca in felul in care o face in bijuteriile cu diamante contemporane.

Astazi, exista multe prelucrari diferite din care puteti alege atunci cand cumparati diamante. Taieturile rotunde si taieturile patrate au caracteristici in favoarea lor, dar o prelucrare relativ noua, numita “printesa”, a castigat popularitate in ultimii treizeci de ani sau cam asa ceva. Aceasta taietura speciala combina cele mai bune caracteristici ale taieturilor rotunde si patrate si cauzeaza cea mai mica pierdere a tuturor metodelor de taiere – astfel incat bijuteria isi pastreaza mult mai mult din greutatea initiala. Totusi, cele trei taieturi vor face ca cerceii cu diamante sa fie foarte atractivi si valorosi.