Tii dieta de slabit si te lupti cu senzatia de foame?

Tii dieta de slabit si te lupti cu senzatia de foame

Orezul este o sursa importanta de energie si fara doar si poate, una dintre cele mai inspirate alegeri nutritionale daca tinem diete pentru slabit. Orezul pastreaza sub control nivelul zaharului din sange, contribuie la aspectul sanatos al pielii, dispune de o versatilitate in bucatarie, se gateste rapid si nu este costisitor.

Compune mese simple pentru energie in zilele active

Orezul este un furnizor ideal de energie. Carbohidratii cu eliberare treptata au rolul de combustibil pentru buna functionare a organelor. Orezul confera energie pentru intreaga zi, in timp ce zaharul, de exemplu, are acest efect doar temporar.

Orezul brun este recomandat pentru dieta diabeticilor. Orezul alb asigura organismului necesarul zilnic de fier, calciu si vitamine. La capitolul fibre, orezul brun iese castigator si este de regula utilizat pentru o digestie excelenta. Adesea, orezul este inclus in meniuri dietetice, gratie aportului minim de grasimi saturate si colesterol. Continutul abundent de antioxidanti elimina riscul bolilor cardiovasculare, a sindromului Alzheimer, cancerului de colon, ficat, stomac, sani, etc.

Orezul este satios, iar o singura masa care sa cuprinda acest aliment este suficienta pentru a inlatura senzatia de foame. Mai mult, apetitul pentru dulciuri este controlat prin aportul de carbohidrati, iar apa din tesuturi este eliminata gratie fibrelor. Orezul nu include sare, astfel ca devine un aliment recomandat de specialisti in vederea scaderii presiunii sanguine.

Gama de orez si risotto fara gluten in varianta simpla sau imbogatita cu ingrediente vegetale, deshidratate, asigura gustarea completa de care ai nevoie zilnic. Varietatea de orez fara gluten se extinde de la cel integral prefiert, rosu, negru, parfumat, pana la amestecuri cu legume sau pentru sushi.

Orezul, alimentul simplu printre cei mai puternici antioxidanti din lume

Culoarea orezului rosu se datoreaza antioxidantilor si a pigmentilor numiti Antocianina. Acestia reduc stresul oxidativ, ajuta la eliminarea afectiunilor cardiovasculare si a riscului de hipertensiune arteriala. Orezul rosu este apreciat pentru cantitatea remarcabila de vitamina B, fier, fibre, vitamina E, magneziu, zinc si proteine.

Orezul negru pe cat este de sarac in calorii pe atat de bine sta la antioxidanti. Acest sortiment include cei mai multi antioxidanti prin comparatie cu restul tipurilor de orez. Orezul negru ofera fibre, vitamina E, fier, magneziu, zinc, calciu, cupru, seleniu, proteine. Acesta trebuie sa faca parte din dietele persoanelor care sufera de anemie, hipertensiune sau boli cardiovasculare.

Orezul, consumat corect pentru rezultate vizibile

Regimul pe baza de orez prezinta cateva principii clare, care daca nu sunt respectate pot influenta rezultatele.

  • Cantitatea variaza in functie de tipul de orez pe care il consumi. Evident, orezul cu o cantitate mica de calorii poate face parte din meniul tau zilnic, in timp ce orezul cu un aport ridicat de calorii se va consuma in cantitati mici.
  • Gatirea orezului impune procedura fierberii o singura data, astfel incat sa fie conservat continutul nutritiv al boabelor.
  • Starea de sanatate este obligatoriu de luat in considerare inainte de a incepe dieta cu orez. De exemplu, aceasta nu poate fi tinuta de persoanele bolnave de inima sau care au afectiuni neurologice. In caz de probleme digestive, dieta cu orez trebuie sa respecte indicatiile medicului nutrtionist sau gastroenterolog.

Orezul este un aliment esential pentru multe preparate culinare din intreaga lume. Hranitor, bogat in fibre si minerale, rapid de gatit si mai ales versatil, orezul este o resursa pretioasa cu o buna influenta asupra sanatatii corpului si care poate fi pregatita dupa cele mai fanteziste retete ale diferitelor culturi si popoare.