Teasc și zdrobitor struguri din lemn pentru cel mai bun vin

Teasc și zdrobitor struguri din lemn pentru cel mai bun vin

Teascul și zdrobitorul de struguri este un instrument indispensabil în domeniul producției de vin. Presele de struguri sunt utilizate pe scară largă la fermă și în instalațiile industriale. Numai diferența de putere și capacitatea echipamentului de presă sunt cele care fac diferența.

Este necesară o presă de struguri pentru a obține must de calitate. Cu cât procesul de fermentare este mai corect, cu atât vinul va fi mai bun. Sucul de struguri nu necesită fermentare. Sarcina unui teasc și zdrobitor struguri din lemn, 35l este de a separa pulpa de struguri de must și de a efectua procesul de stoarcere a sucului din piure.

Cantitatea maximă de must

 

Stoarcerea ajută la obținerea cantității maxime de suc fără a zdrobi pielea, crestele sau semințele de struguri. Un teasc și zdrobitor struguri din lemn, 35l este format din unelte, role ondulate și o pereche de recipiente. Strugurii sunt zdrobiți într-un recipient și în celălalt este livrat mustul curat.

Rolele sunt fixate pe angrenaje. Prin rotirea manuală a mânerului, aceste două elemente realizează contoare de translație. Mecanism special ajută la reglarea decalajului dintre angrenaje și role. Rotirea mânerului manual face posibilă stoarcerea și separarea sucului de boabele de struguri.

Presa, fie ea manuală, cu șurub sau hidraulică, este un dispozitiv de presare, completat de o placă și un coș, în care sunt separate sucul și pulpa strugurilor. Există un spațiu special între discuri cu un fel de drenaj.

Sucul pur din struguri, trece prin el. Sub presă există un melc care elimină toate produsele rămase de la stoarcere. Rezultatul stoarcerii cu teascul și zdrobitorul de struguri din lemn, 35l, este mustul.

Etape de rotație

 

Aproape toate dispozitivele pentru presarea strugurilor se caracterizează printr-un proces standard de presare. Un teasc și zdrobitor struguri din lemn, 35l constă în parcurgerea a trei etape principale: mustul este separat prin zdrobire, vinificatorul primește apoi mustul de la prima zdrobire, precum și de la a doua și a treia zdrobire.

Teasc și zdrobitor struguri din lemn, 35l – Manual

 

Dispozitivul este format dintr-un coș din lemn și o bază din fontă. Prețul accesibil, dimensiunile compacte și performanțele bune, îl fac să fie ales de mulți agricultori.

Teascul și zdrobitorul de struguri din lemn, 35l poate fi considerat soluția optimă pentru vinificația casnică, atunci când vine vorba de cantități mici de procesare a fructelor. Munca se bazează pe efort fizic.

Teasc și zdrobitor struguri din lemn, 35l – Material

 

Lemnul este considerat cea mai ecologică și cea mai sigură opțiune. Dar, în practică, după fiecare stoarcere a sucului de struguri în presa de lemn, este necesară o îngrijire atentă, spălare și dezinfectare. O presă modernă și confortabilă este esențială pentru must.

Calitatea va fi obținută direct din respectarea tehnologiei de fermentare și a utilizării mustului pregătit corespunzător. Utilizarea unei prese ajută la separarea rapidă și eficientă a pulpei de struguri de mustul obținut și la stoarcerea întregii cantități de struguri.

În același timp, în procesul de presare, nu există zdrobire a semințelor de struguri și a crestelor, și nici a cojilor. Prin urmare, un teasc și zdrobitor struguri din lemn, 35l îți va permite să obții suc din fructe, fără a deteriora semințele sau crestele strugurilor.