Sunt utile antibioticele naturale?

Sunt utile antibioticele naturale?

Antibioticele sunt folosite pentru a ucide sau inhiba cresterea bacteriilor. Desi ati putea sa va ganditi la antibiotice ca medicamente moderne, de fapt au fost in jur de cateva secole, si sunt si acum folosite antibiotice naturale precum Biomicin Forte (A15) 15cps FARES. Antibioticele originale, ca si multe antibiotice de astazi, provin din surse naturale.

Anumite extracte de plante, uleiuri esentiale si chiar alimente au proprietati antibiotice. De exemplu, unele produse alimentare si extracte vegetale pot preveni cresterea bacteriilor din alimente. Uneori, aceste proprietati se extind dincolo de hrana si pot ajuta la igiena personala. Extractul de afine contine atat compusi antibacterieni cat si antioxidanti, ceea ce il face un remediu pentru infectiile tractului urinar (UTI).

Biomicin Forte (A15) este un antibiotic natural spre care isi pot indrepta atentia persoanele care isi doresc tratamente naturale. Produsul poate fi utilizat pentru tratarea infectiilor uro-genitale, infectiilor digestive si infectiilor respiratorii.

Exista insa si alte produse pe care le putem consuma si care indeplinesc sarcinile antibioticelor naturale. Haideti sa vedem despre ce este vorba.

Miere

Mierea este unul dintre cele mai vechi antibiotice cunoscute, urmarind din timpurile vechi. Egiptenii foloseau frecvent mierea ca antibiotic natural si protector pentru piele. Mierea contine peroxid de hidrogen, care poate reprezenta unele dintre proprietatile sale antibacteriene.

De asemenea, are un continut ridicat de zahar, care poate ajuta la stoparea cresterii anumitor bacterii. In plus, mierea are un nivel scazut al pH-ului. Aceasta functioneaza pentru a scoate umezeala departe de bacterii, provocand astfel bacteriile sa se deshidrateze si sa moara.

Pentru a folosi mierea ca antibiotic, aplicati-o direct pe rana sau in zona infectata. Mierea poate ajuta la distrugerea bacteriilor si poate grabi procesul de vindecare. Daca este posibil, optati pentru miere de manuka, care ofera cele mai multe beneficii pentru sanatate.

Extract de usturoi

Usturoiul a fost mult timp considerat a avea proprietati antimicrobiene. Puteti cumpara concentrat de usturoi sau extract la magazinul local de produse alimentare de sanatate. De asemenea, puteti sa va faceti propriul antibiotic natural, prin inmuierea a cateva cuisoare de usturoi in ulei de masline.

Usturoiul este, in general, sigur de ingerat, dar doze mari pot provoca sangerari interne. Pana la doua cuisoare pe zi este considerata o doza acceptabila. Daca luati un supliment de usturoi, asigurati-va ca urmati instructiunile de dozare asa cum au fost prevazute. Daca luati medicamente care dilueaza sange, consultati-va medicul inainte de a utiliza usturoiul ca antibiotic. Dozele mari de usturoi pot amplifica efectele acestui medicament. De asemenea, puteti aplica concentratul de usturoi direct pe o rana sau pe o cusatura.

Extract de smirna

Multi oameni sunt familiarizati cu smirna, dar capacitatea sa de a indeparta germenii nocivi nu este la fel de cunoscuta.

Cercetatorii dintr-un studiu din 2000 au concluzionat ca un extract de smirna ar putea distruge mai multi agenti patogeni de zi cu zi. Aceasta include: E coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Candida albicans.

Ulei esential de cimbru

Multi agenti de curatare naturali folosesc ulei esential de cimbru. Acest ulei a fost dovedit a fi deosebit de util impotriva bacteriilor rezistente la antibiotice. Uleiul esential de cimbru este numai pentru uz extern. Nu trebuie sa luati ulei de cimbru prin gura. Inainte de a aplica in zona afectata, asigurati-va ca diluati uleiul esential cu ulei de purtator de piese egale. Uleiurile uzuale de transport includ ulei de nuca de cocos si ulei de masline.

Aplicarea uleiului esential nediluat pe piele poate provoca inflamarea si iritarea. Persoanele cu tensiune arteriala ridicata sau probleme hipertiroidice nu trebuie sa utilizeze ulei esential de cimbru.