Spune NU teribilismului la volan

Spune NU teribilismului la volan

Cand esti sofer, nici un drum nu e sigur. Nu poti sti niciodata dinainte daca vei fi sau nu implicat/a intr-un accident rutier. Unele accidente se intampla din vina noastra, altele din vina altor participanti la trafic.

In urma accidentelor, masinile sunt avariate, fapt pentru care in mod categoric ai nevoie de o polita RCA. In Romania toti soferii sunt obligati sa aiba incheiata o asigurare. Daca tocmai ti-a expirat si vrei un RCA ieftin, intra pe site-ul www.rcautoieftin.ro si fa-ti asigurarea in cateva minute.

Sunt o multime de firme care se ocupa de incheierea asigurarilor RCA. Tu insa, daca vrei un RCA ieftin trebuie sa iei in calcul si alte aspecte, nu doar pretul. Citeste bine toate detaliile si fa o alegere inteleapta.

Cei mai multi dintre soferi sunt implicati in accidente rutiere din cauza teribilismului la volan. Unii soferi, in special cei tineri, se cred adevarati zmei si fac tot felul de actiuni nepotrivite: depasesc pe linie continua, circula cu viteza prea mare, nu respecta regulile de circulatie, etc.

Suntem de parere ca toate aceste lucruri se intampla in primul rand din cauza faptului ca evauarile psihologice facute viitorilor soferi sunt superficiale. Mult prea multi tineri devin soferi mult prea usor. Nu toata lumea e facuta pentru a conduce, nu toti trebuie sa fie soferi. Evaluarile psihologice ar trebui facute mult mai bine, astfel incat sa aiba acces la permisul auto doar cei care sunt cu adevarat capabili.

Chiar daca atunci cand esti tanar iti place viteza, chiar daca te incanta sa faci tot felul de actiuni care sa-ti ridice gradul de adrenalina, gandeste-te bine inainte.

Oricare dintre noi avem oameni care ne iubesc si care ar suferi enorma daca ni se intampla ceva. Cand te urci la volan, gandeste-te la faptul ca cineva drag te asteapta acasa, ca cineva drag asteapta sa te vada. Viata unui om e foarte valoroasa, fapt pentru care trebuie sa ai grija de viata ta.

Daca tie nu iti pasa de tine si de cei dragi tie (ceea ce e putin probabil), gandeste-te la faptul ca in urma unui act de teribilism facut de tine poate suferi o persoana pe care nu o cunosti, dar care e importanta pentru altii.

Gandeste-te la faptul ca poti rani (sau mai rau) un tata, care munceste zilnic pentru a-si intretine familia, o mama care are de crescut copii, o femeie insarcinata, un micut de cateva luni, etc. Mai bine abtine-te de la actele de teribilism, decat sa aiba urmari grave in intreaga ta viata.

Probabil te-ai straduit mult sa ai masina pe care o ai (asta daca nu esti un copil de bani gata si ai primit-o fara nici un efort). Din moment ce abia ti-ai cumparat o masina, si stii cu cata truda ai facut acest lucru, trebuie sa o feresti de accidente, deoarece e posibil sa o distrugi mult mai mult decat te-ai fi gandit vreodata.

In momentul in care esti sofer, iti asumi anumite riscuri. La fel si atunci cand esti oricare alt participant la trafic. Nu uita un lucru „Viata are prioritate!”.