Smart Home: un aliat major pentru securitate

Smart Home: un aliat major pentru securitate

Accidentele domestice sunt si astazi un adevarat flagel, cu mii de victime pe an. O analiza detaliata a naturii si cauzelor accidentelor domestice ne informeaza despre sistemele electronice si informatice de baza care trebuie puse in aplicare pentru a preveni situatiile periculoase sau pentru a minimiza impactul accidentelor deja in desfasurare. Iata liniile directoare ale unui pachet de automatizare de baza eficient pentru a consolida securitatea generala in interiorul unei case.

Analiza principalelor riscuri dintr-o locuinta

Intr-o casa, riscurile de securitate pentru locuitori sunt numeroase. Riscul de incendiu ramane, din pacate, unul dintre cele mai mari dintr-o casa daca iei in considerare numarul victimelor – inclusiv un numar foarte mare de cazuri mortale – ale incendiilor domestice in fiecare an in tara noastra. Dar focul nu este singura cauza a accidentelor casnice.

Gazul si scurgerile sale care conduc la atmosfere inflamabile si explozive, dar si gazele de ardere prost ventilate si evacuate precum monoxidul de carbon sunt, de asemenea, cauze ale accidentelor domestice grave. Efractia este, de asemenea, un risc semnificativ intr-o casa deosebit de izolata. Toate aceste situatii periculoase care provoaca accidente grave si daune materiale pot fi perfect dezamorsate prin prezenta dispozitivelor de monitorizare gestionate de automatizarea locuintei, cum ar fi un termostat Salus Controls.

Astfel, expertii Salus Controls te pot sprijini in protectia personalizata a casei tale.

Dispozitivul de automatizare/detectie alarma

In domeniul detectarii, senzorii de temperatura amplasati in zone sensibile ale locuintei fac posibila activarea unei alarme conectate in cazul unei cresteri sau scaderi anormale a temperaturii locale din cauza defectiunilor interne ale dispozitivelor sau a crearii unor pericole exceptionale (focare de incendiu sau chiar supraincalzire chimica). Detectoarele de fum, scurgerile de gaz sau prezenta apei (inundare) pot declansa si o alarma pentru a alerta serviciile de urgenta.

Pentru a lupta impotriva intruziunii, detectoarele de prezenta amplasate in imediata apropiere a casei permit si declansarea unei alarme sau a unui mesaj de alerta care avertizeaza proprietarul sau firmele de supraveghere de prezenta unei intrari in proprietate.

Alte dispozitive de baza de automatizare a locuintei

Un sistem util de automatizare a locuintei poate fi asistenta avansata de la distanta a locuitorilor unei case printr-un dispozitiv usor de utilizat si valoros pentru ocupantii unei case cu pierdere a autonomiei. In sfarsit, sa mentionam o aplicatie interesanta a automatizarii casei referitoare la automatizarea iluminatului intr-o locuinta. Un dispozitiv de siguranta si confort pe un traseu parcurs noaptea intre un dormitor si o toaleta poate reduce drastic numarul caderilor accidentale pe timp de noapte ale persoanelor in varsta, care deseori duc la spitalizare.

Asadar, daca esti convins ca alarmele de automatizare a locuintei pot aduce un plus real in protectia locuintei tale, nu ezita sa contactezi o firma specializata pentru a obtine toate informatiile tehnice de care ai nevoie inainte de a face acest pas.

In plus, odata instalate aplicatiile de automatizarea ale locuintei, utilizatorii pot conecta o varietate de dispozitive, cum ar fi termostate inteligente, prize inteligente, senzori de usa si fereastra, butoane inteligente, senzori de inundatie, senzori de fum, etc.