Skoda Octavia – caracteristici si probleme des intalnite

Skoda Octavia – caracteristici si probleme des intalnite

Skoda Octavia este o masina foarte populara printre firmele de taxi din diverse tari sau prin departamentele de politie din tari precum Marea Britanie. Prin caracteristicile pe care le are, aceasta masina a devenit concurentul de temut pentru multe alte marci de masini, fiind preferinta multora atat in tarile europene, cat si in cele din America de Est sau Japonia.

Desi ingineria care sta la baza constructiei acestui model de masina este una solida, exista cateva probleme care pot aparea in utilizarea ei, probleme care au fost raportate cu o frecventa crescuta de catre utilizatorii modelului.

Motorul masinilor Skoda Octavia este proiectat sa atinga periodic un nivel ridicat de performanta. In caz contrar, exista riscul sa se poata bloca filtrul de particule diesel, iar in acest caz acesta va avea nevoie de curatare. Luminile de pe tabloul de bord pot indica aceasta problema, iar in unele cazuri solutia poate fi identificata in conducerea masinii in treapta a patra de viteza pentru o perioada de timp de 10-15 minute.

Exista cateva probleme cunoscute legate de scurgerea apei la modelele Skoda. De regula, problemele raportate frecvent se refera la sigiliile din portbagajul masinii care pot permite scurgerea apei in cazul unor ploi abundente. In plus, drenajul din partea frontala a autovehiculului, sub fundul parbrizului, poate fi blocat si poate cauza o intrare substantiala a apei in interiorul masinii, in partea din fata. Verificarea garniturilor de etansare trebuie sa se faca cu atentie pentru a nu exista aceste riscuri in cazul in care vremea nu este una favorabila.

Problemele cu apa nu se opresc aici. Exista, de asemenea, o serie de probleme raportate in ceea ce priveste crearea umiditatii in faruri, iar acest lucru ar putea cauza probleme cu difractia eficienta. O simpla inspectie vizuala ar trebui sa va arate daca exista aceasta problema, iar daca este identificata, atunci o vizita la service v-ar garanta ca aceasta va disparea intr-un timp scurt.

O problema frecventa este legata si de volanul masinii, acesta desprinzandu-se in multe situatii. A existat chiar o rechemare in service pentru aceasta defectiune.

Cutia de viteze automata a modelelor Skoda Octavia este binecunoscutul Volkswagen DGS. De-a lungul timpului, aceasta cutie de viteze a fost recunoscuta ca avand probleme de deplasare intre treptele de viteza, schimbarea vitezei creand o senzatie de vibrare sau rupere atunci cand se accelereaza si se decelereaza. Acest lucru se datoreaza defectiunilor produse atat in ​​cutia de viteze, cat si in sistemul de comanda Mechatronic.

Fie ca este vorba despre cutia de viteze sau de probleme la motorul masinii, fie ca este vorba despre o simpla disfunctionalitate la stergatoare sau la garniturile de etansare, este important ca imediat ce observati orice neregula sa apelati la un service autorizat pentru a remedia defectiunile. Facand acest lucru, va asigurati ca nu exista riscul sa apara si alte defectiuni legate de cele initiale si sa nu cheltuiti mai mult atunci cand problemele se vor inmulti. Auto Atu va sta la dispozitie pentru remedierea oricarei probleme, garantandu-va rapiditate si eficienta in efectuarea reparatiilor.