Sfaturi utile pentru tratare lombosciatica?

Lombosciatica apare in momentul in care nervul sciatic care trece prin zona lombara si a picioarelor se irita din diverse motive si apar astfel durerile lombare care au ca efect o durere iradianta intre picioare si fese. Cauzele pentru aceasta problema sunt diverse si incep de la stenoza spinal, ajungand pana la tumori ale nervului lombar.

Exista doua tipuri de lombosciatica – cea dreapta si cea stanga. Sunt de asemenea si unii factori de risc in momentul in care este vorba despre lombosciatica – sarcina, obezitatea, sedentarismul, sexul si varsta.

Kilogramele in plus si modificarea pozitiei coloanei specific celor 9 luni de sarcina au rolul de a creste predispozitia organismului de a dezvolta lombosciatica. Obezistatea si suprapodenrabilitatea sunt cele care maresc riscul de aparitie a lombosciaticii, iar persoanele care sunt supraponderale sufera dureri lombare si trebuie sa reduca greutatea urgent.

Sedentarismul implica afectiuni la nivelul culoanei cum ar fi si durerile. De asemenea, barbatii sunt mult mai afectati de lombosciatica decat femeile.

In majoritatea cazurilor, durerile vor disparea singure in doar cateva saptamani sau luni. Sunt si unele situatii in care este necesar tratamentul dar de foarte multe ori boala se amelioreaza singura. Riscul de a recidiva este ridicat si pacientul trebuie sa se protejeze pentru a evita episoadele dureroase. Sunt si cazuri foarte rare in care lombosciatica evolueaza in sciatica paralizanta cu efecte uneori permanente.

Din acest motiv este important sa fie aplicat cel mai bun tratament lombosciatic 2020 aplicat de medici cu experienta, care stiu exact ce au de facut si cum trebuie sa trateze astfel de probleme.

Medicul ortoped este cel care va stabili diagnosticul de lombosciatica si este sic el care va determina cauzele pentru care aceasta afectiune apare. Pacientul trebuie sa apeleze la un medic atunci cand sufera de dureri de spate sau poate la nivel fesier sau spre picioare pentru mai mult de 3 saptamani.

Medical este cel care realizeaza anamneza si face o examinare fizica apoi testeaza imagistic pacientul prin RMN sau CT pentru a determina un diagnostic corect. In timpul examinarii fizice, mediul este cel care palpeaza punctele vallexis amplasate in lungul nervului sciatic, care vor devein dureroase in cazul acesta. Aceste puncte sunt situate in zona lombara dar si in zona feselor si a picioarelor iar medicul este cel care stie cum sa le palpeze.

Sunt si situatii in care simptomele sunt generate de lombosciatica insa pacales pacientul si afectiunea este confundata cu litiaza renala. Arterita poate fi de asemenea confundata cu lombosciatica.

Arterita reprezinta o afectiune a vaselor de sange care este caracterizata prin reducerea fluxului sanguin spre membrele inferioare, iar personalul medical poate stabili corect diagnosticul, pe baza testelor specifice.

Lombosciatica debuteaza de cele mai multe ori brusc si implica dureri severe motiv pentru care poate sa afecteze foarte tare calitatea vietii in special in primele zile din momentul in care durerea debuteaza. Poate sa fie necesar si repaus la pat in momentul in care episodul dureros apare.

Pacientul isi va adapta ulterior modul de viata pentru a evita suprasolicitarea nervilor si coloanei vertebrale.