Sfaturi utile pentru cei care vor sa cumpere generatoare

Daca scoateti generatorul de 4 ori pe an, un lansator este perfect. Daca il scoateti in fiecare zi, dati-va luxul de a avea un generator echipat cu un starter (singura intretinere suplimentara se face pe bateria care alimenteaza starterul). Toate celelalte generatoare sunt echipate cu un demaror cu un mod manual de urgenta. Sunt unele lucruri de luat in calcul pentru a cumpara generatoare electrice.

Diferitele tipuri de reglare a unui generator

Crearea curentului electric este complexa. Mai ales daca cineva incearca sa obtina un curent electric stabil (in special in tensiune) dintr-un corp rotativ, prin definitie nu este stabil (motorul). Din fericire, electronica zboara spre salvarea noastra!

Cand alegeti generatorul, se disting trei tipuri de reglementari.

Generatoarele de condensatoare au o reglementare de baza care satisface orice utilizare obisnuita, acasa sau la locul de munca. Stabilizarea tensiunii unui set de generatoare este de aproximativ 5%.

Sistem AVR pentru Regulator Automat sau sistem automat de reglare a tensiunii. In mod simplu, este o tehnologie care permite unui sistem de senzori pentru turatia motorului (termic) sa stabilizeze tensiunea furnizata de generator la aproximativ 2%.

Generator cu sistem de invertor

Sistemul invertor este partea superioara a reglajului domeniului. Echipamentul electronic recreeaza o tensiune a oricarei incaperi de la cea produsa de generator. Tensiunea produsa de invertor este, prin urmare, aproape perfecta (tensiune si frecventa). Ideal pentru alimentarea dispozitivelor sensibile, cum ar fi computerul sau echipamentele audio-vizuale, de exemplu.

In plus, invertorul este cuplat pe harta de injectie a motorului si este capabil sa reduca viteza (si, prin urmare, consumul  de combustibil) atunci cand generatorul nu este solicitat.

Pe langa puterea, reglementarea si tipul de combustibil, iata cateva criterii importante pentru alegerea generatorului.

Daca intentionati sa mutati generatorul in mod regulat, acordati atentie greutatii acestuia. De asemenea, puteti opta pentru un generator instalat pe un sasiu pe roti. Pentru puterea mare, cum ar fi compresoarele, generatoarele sunt montate pe un sasiu remorcat.

Va recomandam generator de curent Strager benzina gg 950 650 w 4500001950. Greutatea unui generator in doi timpi de intrare este de aproximativ 20 kg, in timp ce greutatea unui generator diesel pentru uz profesional ajunge rapid la 40 kg.

Nivelul zgomotului: distanta fata de grup si perturbarea cartierului

Sa nu mai vorbim de generatoarele de sunet care sunt putin in afara, veti gasi pe piata seturi de generatoare silentioase. In functie de locul de utilizare, acest lucru poate fi un plus pentru confortul dumneavoastra. Exprimat in decibeli (dB), nivelul sonor al generatoarelor variaza in general intre 60 si 90 dB (valoare data la 7 metri distanta de grup).

Autonomia utilizarii unui generator

Consumul si capacitatea rezervorului generatorului sunt criterii care nu trebuie neglijate daca nu doriti sa alimentati prea mult. Autonomia poate varia de la 4 ore la mai mult de 12 ore. Adaptati autonomia generatorului dvs. la nevoile dvs.

Multe generatoare ofera un control al temperaturii uleiului de motor care taie grupul in caz de supraincalzire. Unele sunt de asemenea echipate cu un sistem de intrerupere a circuitului termic, care intrerupe alimentarea cu energie electrica in caz de anomalie in retea. Nu trebuie neglijate.