Sfaturi pentru planificarea carierei

Sfaturi pentru planificarea carierei

Planificarea carierei este  genul acela de activitate care da rezultate bune doar daca are loc in mod regulat in special din cauza faptului ca asa cum s-a demonstrat angajatii isi schimba atat cariera cat si jobul de multe ori in timpul vietii.

Nu este niciodata prea tarziu sau prea devreme sa incepeti sa va planificati cariera. Ideile de mai jos vin de la o echipa de specialisti in orientare in  cariera de la un studio videochat Bucuresti.

Cei mai multi oameni nu tin evidenta realizarilor lor profesionale si de cate ori isi cauta un nou job se confrunta si cu dificultatea de a isi face CV-ul.

Analiza realizarilor anterioare si pastrarea unei evidente a lor nu e utila numai in momentul in care va faceti CV-ul ci si atunci cand va planificati cariera.

Uneori modul in care revizuiti realizarile anterioare poate sa scoata la iveala si succesele uitate care pot sa va ofere un punct de pornire in cercetarea si planificarea realizata pentru o schimbare a carierei in asa fel incat sa obtineti acel job care sa va ajute sa realizati toate lucrurile care va fac cel mai mandru si cel mai fericit.

Sunt si angajati atat de prinsi de profesiile lor incat le este greu sa mai observe oportunitatile din cariera. Toate joburile au nevoie de  anumite calitati si ar fi mai bine sa va incadrati intr-o categorie in functie de ele decat in functie de numele jobului.

O persoana care isi cauta un job si incearca sa isi planifice cariera poate sa se identifice usor drept reporter. Daca incepeti sa cautati in spatele tilului veti realiza ca aveti calitati in  anumite domenii si aceste calitati se pot aplica unei largi game de joburi din diferite domenii.

Toti avem oportunitati profesionale si chiar daca nu avem succesul dorit in cazul in care avem calitati foarte bune si stim cum sa ne vindem vom putea sa gasim un loc de munca.

De multe ori avem tendinta de a corela un esec cu sentimente de neputinta si de rusine si incepem sa ne indoim de abilitatile pe care le avem. Aceasta este una din cele mai mari greseli si ne afecteaza posibilitatea de a reusit.

De exemplu daca nu reusim sa terminam in timp util unele taskuri de la munca sau cand rezultatele timpului investit nu devin rapid vizibile aveti posibilitatea de a rata oportunitatile bune pe care nu le vadem in momentul respectiv.

In cazul in care teama de a nu ratat sansele de a ne dezvolta asa cum ne dorim este mult mai mare decat teama de a esua ne va fi mult mai usor sa privim faptul ca am dat un rateu ca pe un element motivant.

Pentru a putea face pasul acesta este recomandat sa acceptati in primul rand faptul ca ati gresit. Asta nu inseamna ca ar trebui sa fim mandrii de greseala ci ca suntem dispusi sa trecem peste si sa gasim rezolvari.

Cautarea unor solutii este elementul care va face sa nu regretati ca nu ati facut tot ce ati putut pentru a va atinge scopul.