Sfaturi pentru alegerea celor mai bune casti

Alegand casti de cea mai buna calitate din magazinul de accesorii telefoane veti descoperi ca este mult mai usor sa auziti un sunet clar. Un alt lucru pe care il obtineti cu calitatea este durabilitatea. Exista probabil oameni cu casti din anii ’70 si ’80 care inca mai functioneaza pentru ca s-au facut bine si au fost facute sa dureze. Cand obtineti un nume de marca, nu platiti doar numele; platiti pentru calitatea de incredere.

Evaluati izolarea fonica a castilor. Acest lucru se refera la cat de bine pastreaza muzica si blocheaza zgomotul exterior. Nimic nu este mai enervant decat sa trebuiasca sa va mariti volumul pentru a elimina  sunetul autobuzului.

Exista, de asemenea, faptul ca, daca sunteti aveti probleme cu auzul, va puteti bucura de muzica la un volum mare fara ca cei din jur sa o auda. Izolarea fonica va va impiedica, de asemenea, sa pierdeti viata pretioasa a bateriei sau sa cresteti volumul pentru a auzi corect.

Castile de pus pe urechi si castile de pus in urechi au tendinta de a fi mai bune la izolarea fonica, datorita sigiliului pe care il ofera in ureche; si acelasi lucru se intampla si cu castile (uriase) in stil DJ, care creeaza un mediu mic sigilat in jurul urechii.

Atunci cand cumparati casti stereo de pus deasupra urechii, observati daca acestea sunt deschise in spate sau nu. Castile deschise au tendinta sa sune mai natural si sa nu fie distorsionate, dar oamenii va vor auzi muzica si veti auzi mediul inconjurator. Sunt recomandate acasa si tind sa fie mai confortabile.

Castile inchise izoleaza mai bine zgomotul si suna mai mult ca muzica in cap, nu in mediul inconjurator. Acestea tind sa fie mai putin confortabile si au o anumita reverberatie de la undele sonore care se indoaie de spatele inchis, plastic. Unii oameni prefera sa fie inchise pentru sunetul infloritor al basului si izolare, in timp ce unii prefera deschiderea in spate pentru sunetul natural si precis.

Investigati intervalul de frecventa. O gama larga de frecvente inseamna ca puteti auzi mai mult de la muzica; se recomanda adesea intervale mari de 10 Hz pana la 25.000 Hz – orice lucru din acel interval va fi bine.

Mai important, observati curba sunetului, curba frecventei de raspuns, semnatura sunetului, indiferent de cum doriti sa o numiti. Daca capatul inferior este mai mare pe graficul de linie, vor fi mai multi basi. Acest lucru nu inseamna ca basul va fi mai precis sau mai bun. De exemplu, castile Beats tind sa fie puternic amplificate, totusi basul este in mod obisnuit descris ca nerabdator si plin de umbra fara precizie.

In mod obisnuit, majoritatea castilor sub 100 USD vor avea o curba U – ceea ce inseamna ca intervalele medii sunt decupate. Ele pot fi “distractive” si placute pentru urechi la inceput, dar nu veti putea analiza cu usurinta straturile muzicii.

Castile de raspuns plate nu favorizeaza nici o gama, ceea ce inseamna ca veti auzi fiecare strat al muzicii in mod egal. Cu toate acestea, prima impresie daca sunteti obisnuita cu curbele U este de obicei ca “acestea nu au bas” sau “suna plictisitor”. Majoritatea oamenilor trebuie doar sa creasca in semnatura sonora pentru a se bucura de ea.