Sfaturi pentru a-ți alege cea mai potrivită geantă

Toate avem câte o slăbiciune sau două, iar slăbiciunile mele se întâmplă să fie o ceașcă plină de cafea tare, un pahar (sau două) de vin bun și, firește, gențile! E un prim pas important, faptul că admit că am o obsesie când vine vorba de achiziționat genți.

Îmi plac foarte mult gențile de firmă, dar cu toți știm că pot avea niște prețuri destul de piperate așa că prefer să mă orientez pe alte modele la fel de frumoase doar că la prețuri mai accesibile. Și pentru că am devenit chiar expertă (aș putea spune) în cumpăratul genților, iată câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont atunci când mergi la vânătoare de genți damă casual.

  1. Alege o geantă de înaltă calitate

Dacă tot cauți acea dovadă a investiției perfecte, este esențial să cauți și o geantă de calitate. O geantă este o piesă foarte importantă pe care o vei purta la o mulțime de evenimente importante și nu-ți dorești să faci o primă impresie proastă. Spre deosebire de o rochie, care poate fi greu de re-purtat, o geantă este ceva care poate fi re-purtat și re-asortat foarte ușor.

  1. Alege o geantă din piele

Pielea e cel mai potrivit material deoarece, odată cu trecerea timpului, arată din ce în ce mai bine, spre deosebire de celelalte materiale sintetice. E printre puținele lucruri în viața care arată mai bine odată cu trecerea timpului (bine, și vinul devine mai bun). De aceea o geantă de piele este investiția perfectă. O poți purta ani de zile, fără să te temi că se va demoda vreodată.

  1. Alege o culoare neutră pe care tu o iubești

Deseori înclin în a alege culoarea nud, gri sau negru atunci când investesc în genți. De ce? Pentru că acestea sunt culori clasice care pot fi asortate în multe feluri, aproape cu orice. Începând cu o pereche obișnuită de blugi  și până la o rochiță neagră, o astfel de geantă poate reprezenta alegerea perfectă.

  1. Încearcă să eviți gențile cu imprimeuri mari ale logourilor

Ca orice, trendurile vin și pleacă. Atunci când investești într-o nouă geantă îți dorești să o porți ceva timp. Asta nu înseamnă că ar trebui să te ferești de gențile de firmă, dar încearcă totuși să eviți logourile acelea mari care sunt de obicei cusute pe geantă. Poate va părea interesant un timp, dar când logoul își va pierde din importanță va părea că ai o geantă veche și demodată. Fii mai subtilă.

  1. Gândește-te de două ori înainte să alegi o geantă

În momentul de față există pe piață foarte multe modele de genți, unele mai îndrăznețe care încearcă să iasă din tipare și să aducă ceva nou. Chiar dacă astfel de modele pot părea super interesante la început, nu prea sunt făcute pentru viața reală. De aceea eu îți recomand să alegi ceva cât mai simplu.

Imaginează-ți că ieși în oraș cu o astfel de geantă și începi să te agăți în lanț, sau încheietoare te încurcă, sau are o formă prea ciudată și nu-ți încape portofelul. Nu mai bine optai pentru o geantă simplă și normală?

Acestea fiind spuse, pe final vreau să-ți reamintesc să îți ții permanent geanta curată și îngrijită, să o depozitezi într-un săculeț pentru praf și să nu o lași niciodată pe podea!