Reparatii la balamaua ferestrei termopan

Reparatii la balamaua ferestrei termopan

Ferestrele termopan cu deschidere simpla (asa numita deschidere clasica) au devenit din ce in ce mai rare pe piata, dar multi inca prefera sa le foloseasca pe acestea. Te intereseaza un pret pentru rulouri exterioare aluminiu? Intra pe Elitechmsystem.ro.

In majoritatea cazurilor, balamalele care ajuta la deschidere, se monteaza in general la usile balcoanelor, care se deschid intr-o singura parte (in partea stanga, orizontal). Acest tip de montaj se face pentru ferestrele care nu necesita o deschidere oscilobatanta sau in plan vertical.

De asemenea, majoritatea balamalelor de acest tip au cam acelasi pret, asa ca nu trebuie sa aveti indoieli in legatura cu identificarea corecta a acestora.

Tipurile de balamale simple, pentru ferestrele termopan.

La o fereastra termopan dubla de exemplu, daca vorbim despre o deschidere simpla, putem da urmatorul exemplu. In majoritatea cazurilor, manerul va fi pozitionat pe partea din dreapta a ferestrei, partea din stanga reprezentand deschiderea (sau cerceveaua secundara), iar aceasta nu se poate deschide, decat daca prima a fost deschisa cea dintai.

Acest sistem de deschidere/fereastra se mai numeste si sistemul dublu canat. Sistemele cu balama simpla vor fi montate pe acest gen de ferestre, avand de obicei 2 sau 3 balamale simple la o singura fereastra.

Balamalele simple se impart in 3 categorii: cele fixe, cele tip pipa sau set cu 6 piese. Acest gen de balamalele se vor folosi numai pe tamplaria din PVC, nu si pe cea construita din alte materiale.

Reparatiile balamalelor la ferestrele din PVC.

Ca orice subansamble de deschidere, supuse la interactiuni mecanice, balamalele ferestrei termopan se pot degrada in timp si se pot strica. Pentru reparatia acestora, exista diverse tehnici (mai ales la cele cu deschidere simpla). Una dintre cele mai intalnite reparatii este reglajul corespunzator.

O alta, ar fi repozitionarea balamalei pe toc, daca este necesar. Daca balamaua respectiva nu functioneaza bine nici dupa aceste interventii, ar trebui schimbata cu una noua.

Unele dintre reparatiile care nu pot fi efectuate cu succes pe astfel de balamale sunt sudurile, o balama pentru fereastra termpan o data rupta nu poate fi sudata si nici lipita, deoarece aliajul metalic din care este construita, este unul destul de complex.

Pentru ca sudura sa aiba succes, ar fi trebuit sa fie construita dintr-un singur metal sau dintr-o combinatie de metale ce permite suduri rezistente. Nu este insa cazul aici. Daca balamaua s-a rupt, nu puteti decat s-o inlocuiti. Nu stiti cum sa faceti asta? Apelati intotdeauna la specialisti, acestia va vor monta balamaua cea noua foarte rapid, iar manopera nu costa mult (in plus fata de costul initial al balamalei).

Daca ferestrele dumneavoastra din PVC sunt unele cu deschidere simpla si ati dori sa modificati acest tip de deschidere, se pot face anumite modificari si in acest sens.Cum se poate face acest lucru?

Prin adaugarea/montarea feroneriei oscilobatante, pentru ferestrele din PVC. Avand acest tip de deschidere, fereastra va putea fi deschisa si pe verticala, nu numai pe orizontala, permitand in acest mod o aerisire imbunatatita a camerei unde este montata fereastra respectiva.