Principalele tipuri de gazduire web

Cei care intentioneaza sa creeze un website sau cei care detin deja un website insa nu sunt multumiti de calitatea serviciilor de gazduire web de care beneficiaza, isi pot indrepta atentia spre un alt pachet de web hosting.

In ceea ce priveste web hostingul, trebuie precizat ca principalele tipuri de web hosting sunt urmatoarele: gazduire partajata (shared hosting), server VPS, gazduire dedicata si mai nou cloud web hosting.

Ei bine, pentru blogurile personale sau pentru site-urile de prezentare, un abonament shared hosting este suficient. Ce inseamna insa shared hosting? Ei bine, un asemenea pachet de servicii inseamna ca un site este gazduit alaturi de alte zeci sau chiar alaturi de alte sute de site-uri pe un singur server.

Aici, resursele de care beneficiaza fiecare site in parte sunt limitate, asa ca pentru site-urile sau blogurile care nu au un trafic mare, este mai mult decat perfect un asemenea abonament de hosting.

Partea mai putin placuta este aceea ca in cazul in care unul dintre site-urile gazduite de server consuma mai multe resurse decat cele alocate, atunci celelalte site-uri vor avea de suferit, pentru ca vor functiona mai greu, sau chiar se vor bloca.

Asadar, acestea sunt cele mai importante informatii in ceea ce priveste shared hostingul, insa cei care isi doresc sa afle mai multe detalii, pot contacta o agentie de web hosting.

Cei care detin deja un pachet shared hosting insa care deja au un trafic mare si nu le mai ajung resursele, pot opta pentru Virtual Private Server (VPS). Aici deja resursele sunt mult mai multe, iar un site nu mai este afectat de faptul ca alte site-uri consuma mai multe resurse decat cele alocate.

Cei care opteaza pentru un asemenea pachet de web hosting, primesc particica lor pe server, iar dat fiind faptul ca nu mai impart resursele cu alti utilizatori, se vor bucura de performante mai mari.

Cei care isi doresc si mai mult, pot opta pentru gazduirea site-ului pe un server dedicat. Aici deja discutam despre un trafic foarte mare. De regula magazinele online opteaza pentru gazduirea domeniului pe servere dedicate.

Acest tip de hosting insa necesita si cunostinte de programare, pentru ca serverul trebuie administrat pe cont propriu, iar costurile sunt mai mari decat un cazul unui server VPS, si mult mai mari decat in cazul unui abonament shared hosting.

Cloud web hosting reprezinta un alt tip de hosting din ce in ce mai apreciat in zilele noastre, care implica sute de servere individuale care lucreaza impreuna.

Ei bine, acestea sunt in prezent cele mai populare tipuri de hosting. Fireste, cei interesati pot opta chiar si pentru reseller hosting sau clocare pe server, insa cele mai populare solutii sunt gazduirea partajata, serverul VPS si gazduirea dedicata, dupa care vine tare din urma cloud hosting-ul.

Asadar, exista diferite tipuri de gazduire web, insa fiecare trebuie sa isi cunoasca foarte bine nevoile inainte de a opta pentru un anumit pachet de hosting. Partea buna insa este aceea ca de regula companiile le permit utilizatorilor sa faca trecerea spre un alt pachet, de exemplu de la shared hosting la server VPS, sau de la server VPS la gazduire dedicata.