Pasi necesari in montarea parchetului laminat

Pasi necesari in montarea parchetului laminat

Cand vrei sa construiesti hale industriale pentru afacerea ta, trebuie sa incepi din start cu dreptul. Ce inseamna acest lucru? Faptul ca ceea ce vrei sa construiesti trebuie executat in cele mai bune conditii, de la cap la coada.

Daca domeniul constructiilor nu este domeniul tau de activitate, cel mai bine e sa-i lasi pe specialisti sa se ocupe de ridicarea unei hale industriale sau a unei alte cladiri care te intereseaza.

Ii numim specialisti pe cei care stiu cu adevarat ce inseamna domeniul constructiilor, pe cei care sunt profesionisti in acest domeniu. In general, pe specialisti nu-i gasesti in echipele de muncitori create peste noapte, ci la firmele de constructii.

O firma de constructii care ofera cele mai bune servicii din domeniu este Avangart. Intra pe site-ul lor si ia legatura cu profesionistii pentru a beneficia de o lucrare in constructii ca la carte.

Lucrarile in constructii nu inseamna doar lucrarile necesare pentru ridicarea unei case, ci si cele necesare amenajarii interioare a locuintei. Cei de la Avangart se ocupa inclusiv de servicii de amenajari interioare.

In cele ce urmeaza vrem sa iti dam cateva sfaturi necesare atunci cand vrei sa montezi parchet laminat.

In primul rand, ceea ce trebuie sa faci este sa alegi parchetul potrivit pentru locuinta ta. In alegerea parchetului, trebuie sa tii cont de o serie de factori importanti, cum ar fi: incaperea in care vei monta parchetul, grosimea parchetului, culoarea, rezistenta, confortul termic, etc.

Dupa ce ai cumparat parchetul, ceea ce trebuie sa faci este sa il pregatesti pentru a-l monta. Pregatirea se face prin pastrarea placilor de parchet in pozitie culcat, timp de 48 de ore intr-o incapere ce are o temperatura intre 15 si 28 grade Celsius si o umiditate de maxim 70%.

Inainte de a trece la montatul propriu-zis al parchetului, trebuie sa te asiguri de faptul ca suprafata pe care il vei monta este perfecta.

Pardoseala este perfecta pentru montat parchet atunci cand este uscata, curata si dreapta. In cazul in care nu sunt indeplinite aceste conditii, trebuie sa faci totul pentru a le indeplini. Lasa pardoseala sa se usuce mai bine, curat-o corespunzator si niveleaz-o daca gasesti denivelari mai mari de 3 mm.

Cand suprafata este gata pentru montarea parchetului, mai intai se aseaza un strat de folie speciala pentru a preveni umiditatea. Bucatile in care se imbina folia trebuie lipite cu banda adeziva.

Dupa montarea foliei, se trece la montarea parchetului. Intre perete si placile de parchet trebuie sa existe o serie de pene pentru dilatarea parchetului. Acestea trebuie sa aiba o grosime de 1-1,5 cm.

Se incepe montarea parchetului dintr-un colt al camerei si se merge spre directia in care patrunde lumina.

Prima placa de parchet se monteaza intreaga, cu nut-ul spre perete. Urmatoarele se monteaza tot intregi, pana la ultima. Ultima cel mai probabil va trebui taiata. Bucata ramasa va fi folosita la inceputul urmatorului rand.

In cazul in care in timpul montarii parchetului, langa perete vei intalni tevi, bucatile de parchet trebuie decupate in asa fel incat sa fie potrivite. La fel se intampla si in cazul usilor.

Dupa ce parchetul a fost montat, ceea ce ai de facut este sa fixezi clemele de plinta in perete, sa montezi plintele, apoi coltarele.

Acestia sunt in mare pasii pe care trebuie sa ii urmezi. Daca nu te pricepi in montarea parchetului, daca ti-e frica sa nu o dai in bara si sa faci greseli grave pe care mai apoi sa le remediezi cu greu, apeleaza la specialistii de la Avangart.