Medicina naturista si beneficiile ei

Doarnatural.ro vine in intampinarea tuturor celor interesati pentru gasirea unor solutii sigure si naturale  pentru diferite afectiuni ale corpului uman.

O multime de oameni incearca medicina naturista pentru a-si trata o serie de probleme.  De la acnee si afectiuni ale organelor interne  pana la depresie si insomnie, beneficiile medicamentelor naturiste au fost incercate si testate secole de-a randul.

Se poate trai sanatos datorita medicinei naturiste?

Mai actuala ca oricand, medicina naturista – cea la care apelam tot mai multi dintre noi in ultima vreme, ca alternativa la cea traditionala – isi defineste actiunea cercetand cauzele bolii si tratand fiinta umana ca entitate a trupului, spiritului si sufletului.

Si, poate ca la fel de important, intr-o lume tot mai tehnicizata si mai trepidanta, in care se incearca depasirea oricarei maladii apeland la chimia pastilelor, tabletelor si a bulinelor, ea contribuie decisiv la o mai buna intelegere a propriului corp si la tratarea in cunostinta de cauza a bolilor.

Medicina naturista implica homeopatia, botanica, acupunctura, sfaturi despre dieta si stil de viata, dar si alte asemenea aspecte.

Mai exact, medicina naturista se bazeaza pe proprietatile curative ale plantelor si a altor elemente din natura, precum si a unor procese si mecanisme naturale pentru a trata diverse afectiuni in mod natural.

Sistemele abordate de medicina naturista isi propun sa tinteasca tehnici terapeutice delicate care implica trupul, mintea si emotiile, pentru a sprijini vindecarea. Acestia isi concentreaza atentia asupra fiecarui pacient si il trateaza la modul general, in loc sa se focalizeze asupra zonei afectate din corp.

Astfel puteti afla cum va poate ajuta ceaiul de musetel sa pierdeti in greutate si sa eliminati toxinele, ce importanta are catina impotriva kilogramelor in plus, cat de benefice sunt prunele pentru organism, care sunt alimentele care scad si regleaza colesterolul, cum actioneaza ceaiul de salcam impotriva hiperaciditatii, care sunt alimentele si tratamentele naturiste care lupta contra cancerului, in ce constau tratamentele simple si la indemana oricui pentru osteoporoza, cum actioneaza aloe vera contra psoriazisului, cum se poate inlatura herpesul acasa in mod rapid, cum poate contribui spanacul in vindecarea afectiunilor pancreasului.

Ce minuni pot face bicarbonatul de sodiu si sucul de lamaie, va prezentam tratamente naturiste pentru orice tip de insomnie, veti afla ce este de facut in cazul in care va confruntati cu intoxicatii alimentare, care sunt tratamentele complementare pentru laringita, veti vedea cum contribuie magneziul si fierul la alungarea depresiei, care sunt alimentele care scad glicemia, dar si multe altele.

Filozofia promovata de medicina naturista este cea bazata pe orientarea spre autovindecare si vitalism, ceea ce inseamna ca pacientii sunt sfatuiti sa evite medicina moderna, medicamentele de la farmacie, vaccinurile si operatiile medicale

Fara substante chimice

Medicamentele din plante, cu exceptia cazului in care sunt amestecate cu alte ingrediente, in timpul prelucrarii, sunt considerate ca fiind suta la suta naturale. Iar in lumea E-urilor care ne inconjoara, asta incepe sa fie o calitate foarte apreciata.

Eficienta

Medicamentele din plante sunt mai eficiente decat cele alopate pentru anumite boli si afectiuni.

Iar eventualele efecte secundare sunt mult mai slabe decat in cazul medicamentelor chimice.

Accesibilitate

Procurarea medicamentelor naturiste este destul de simpla, de la farmaciile naturiste pana la procurarea acestora de pe internet.