Lucruri generale despre epilarea definitiva

Lucruri generale despre epilarea definitiva

In zilele noastre, majoritatea femeilor trec pragul saloanelor de infrumusetare, dar si al cabinetelor medicale sau al centrelor spa, pentru ca isi doresc un tratament de epilare definitiva.

Este si firesc acest lucru, pentru ca sincer si realist vorbind acum, este destul de neplacut sa vezi pe strada o femeie care are par pe picioare, pe maini sau chiar si la subrat.

Majoritatea femeilor care isi doresc sa scape cat mai rapid de parul de pe anumite suprafete ale corpului, cauta saloanele care vand epilare definitiva la cele mai atractive preturi.

Ei bine, pentru persoanele care sunt curioase sa afle cat mai multe detalii despre acest tratament, este important de precizat ca epilarea definitiva care foloseste o lumina terapeutica se numeste fotoepilare. Fotoepilarea se poate realiza in doua moduri, si anume: epilare cu laser sau epilare IPL (Intense Pulsed Light).

In clipa de fata cele mai multe saloane si centre de infrumusetare le ofera femeilor tratamentul de epilare definitiva IPL, care vine la un pret foarte atractiv in comparatie cu epilarea cu laser performant.

Din pacate insa, epilarea IPL nu este atat de performanta precum epilarea cu un laser performant, motiv pentru care parul incepe sa creasca din nou dupa o anumita perioada de timp.

In ceea ce priveste epilarea IPL, se spune ca aceasta nu este tocmai definitiva, ci are o rata a succesului de aproximativ 90 – 95% in ceea ce priveste durabilitatea.

Se spune ca de regula, un tratament de epilare definitiva cu IPL, in cazul in care este efectuat intr-un centru de infrumusetare renumit, tratament realizat cu un aparat de epilare definitiva IPL de cea mai buna calitate, rezista aproximativ 10 – 15 ani, dupa care firele de par incep sa creasca din nou, insa intr-un numar foarte mic.

Persoanele care au de gand sa isi elimine firele de par crescute in anumite zone ale corpului, ar trebui ca mai inainte de toate sa treaca pragul unui cabinet dermatologic, pentru a cere sfatul acestuia.

Plus de asta, persoanele care isi doresc o epilare definitiva, fie ea cu laser sau IPL, trebuie ca atunci cand discuta cu specialistul in epilare definitiva, sa ii explice acestuia daca urmeaza vreun tratament, sau daca au urmat vreun tratament in ultimul timp.

Desemenea, medicul trebuie sa cunoasca istoricul medical in intregime al persoanelor care isi doresc eliminarea firelor de par printr-un asemenea procedeu.

In ceea ce priveste medicul, acesta trebuie ca in urma primei intalniri, sa le prezinte potentialilor pacienti sau potentialelor paciente, riscurile la care se pot expune datorita unui astfel de tratament de epilare definitiva.

Asadar, dupa cum se poate observa, femeile care isi doresc sa aiba un corp frumos si fara fire de par pe maini, pe picioare sau in alte zone ale corpului, pot oricand sa mearga la un salon de infrumusetare pentru un astfel de tratament.

Persoanele carora timpul nu le permite acest lucru, pot chiar sa isi cumpere un aparat pentru epilare definitiva, iar astfel se pot epila acasa, fara a mai fi nevoie sa mearga la salon.