Laptopuri refurbished de calitate

De mai multi ani, pe piata laptopurilor din Romania, pe langa laptopurile noi si laptopurile second hand, si-au mai facut aparitia si laptopurile refurbished.

Ei bine, pentru ca oamenii sa afle cat mai multe informatii despre aceste echipamente, in cele ce urmeaza vom discuta despre laptopurile refurbished, si vom vedea si care sunt cateva dintre cele mai importante avantaje, dar si cateva dintre dezavantajele acestora.

In trecut oamenii nu isi prea indreptau atentia spre aceste echipamente pentru ca ei considerau ca un laptop refurbished este de fapt un laptop second hand.

Intr-adevar, un laptop refurbished nu este un laptop nou, si a mai fost utilizat inainte, insa este diferit de un laptop second hand.

Un laptop refurbished este un echipament achizitionat de catre o anumita companie in leasing, iar in momentul expirarii contractului de leasing, produsul este inlocuit cu altul nou. Laptopul utilizat ajunge din nou in fabrica, unde este testat la sange, apoi reconditionat si testat a doua oara.

Daca totul este in regula, produsul este scos pe piata sub denumirea de laptop refurbished. Ei bine, aici este important de precizat ca un produs care face parte din aceasta categorie dispune de componente foarte performante si rezistente, pentru ca el a fost creat in mod special pentru clasa business.

Asadar, calitatea superioara reprezinta primul mare avantaj pe care il au aceste echipamente care fac parte din categoria de produse refurbished. Apoi trebuie precizat faptul ca un laptop refurbished vine atat cu sistemul de instalare gata instalat, cat si cu cele mai importante drivere, iar multe asemenea echipamente au chiar si un program antivirus instalat.

Apoi, de precizat este faptul ca laptopurile refurbished sunt mult mai ieftine decat laptopurile noi, daca discutam strict despre acelasi model de laptop.

In schimb, un utilizator care dispune de suma de 2000 de lei de exemplu, cu siguranta nu gaseste un laptop foarte performant, din categoria produselor noi, care sa se incadreze in acest buget.

La 2000 de lei insa, se pot gasi mai multe echipamente refurbished, care dispun de specificatii tehnice notabile, iar aceste echipamente sunt fabricate de catre cele mai importante nume de pe piata laptopurilor.

Un alt avantaj major pe care il au echipamentele refurbished este perioada de garantie. Un astfel de echipament dispune de o perioada de garantie la fel de indelungata precum un laptop nou.

In ceea ce priveste dezavantajele laptopurilor refurbished putem sa amintim faptul ca ele fiind utilizate deja de catre anumite persoane, sau de catre anumiti angajati ai companiilor care au detinut aceste produse, ele pot sa prezinte urme de uzura.

Apoi, un alt dezavantaj poate fi reprezentat de baterie, care daca nu este schimbata cu una noua nu rezista foarte mult timp incarcata.

Una peste alta insa, daca stam sa tinem cont de toate aspectele, atat de cele pozitive cat si de cele negative, putem spune fara doar si poate ca pentru persoanele care se afla in cautarea unui laptop performant, un echipament refurbished poate reprezenta cea mai buna solutie, datorita raportului calitate – pret foarte bun.