Istoria jocului numit airsoft

Istoria jocului numit airsoft

Airsoft este un joc de echipa in care participantii elimina jucatorii opozanti, etichetandu-i din joc cu proiectile sferice din plastic, impuscate cu arme aeriene simulate numite arme airsoft. Desi sunt foarte asemanatoare cu paintball-ul in conceptie si joc , peletele de airsoft nu lasa marcaje vizibile pe tinta, iar loviturile nu sunt intotdeauna evidente.

Desi peletele uneori lasa vanatai sau pete pe pielea expusa (se recomanda echipament de protectie), jocul se bazeaza foarte mult pe un sistem de onoare in care jucatorii care au fost loviti sunt asteptati sa strige „HIT”.

Pistoalele airsoft folosite sunt in mare parte achizitionate din magazin online airsoft, unele avand arc electric alimentat manual / cu baterie – centrale cu pompa cu piston similare cu Nerf Blasters sau alimentate pneumatic cu gaz comprimat inlocuibil (de exemplu, propan („gaz verde”), tetrafluoroetan sau CO2.

Multe arme airsoft au, de asemenea, platforme de montare compatibile cu accesorii originale pentru arme de foc si care seamana mai mult din punct de vedere cosmetic cu arme de foc reale. Acest lucru le face populare pentru simulare militara si reconstituiri istorice .

Exista, de asemenea, antrenamente profesionale privind siguranta armelor si manipularea armelor desfasurate cu airsoft in anumite domenii, cum ar fi antrenamentele de aplicare a legii, datorita unei sigurante mai bune si a costurilor mai mici. Statele Unite ale Americii, de exemplu, a adoptat in mod oficial Airsoft in 2018.

Game-ul Airsoft variaza in stil si compozitie, dar de multe ori variaza de la tragere la actiune pana la scenarii de jocuri de rol organizate in scurta durata (LARP), batalii de lupta in apropiere , simulari militare ( MilSim ) sau reconstituiri istorice . Se joaca in cursuri de interior sau terenuri in aer liber.

Situatiile de lupta pe teren pot implica utilizarea unor tactici militare autentice pentru a atinge obiectivele stabilite in fiecare joc. Participantii pot incerca sa imite echipamentul si accesoriile tactice utilizate de organizatiile militare si de politia moderna. Un joc este in mod normal pastrat in siguranta de catre profesionisti instruiti care actioneaza ca supraveghetori si arbitri.

Inainte de joc, viteza botului unui pistol airsoft este de obicei verificata printr-un cronograf si de obicei masurata in picioare pe secunda (FPS). Unele tari au o viteza stabilita sau o restrictie a energiei botului ; armele care trag peste viteza legala pot fi confiscate.

Unele terenuri de joc restrictioneaza si mai mult distantele minime de angajament, cerand jucatorilor sa tipe „Bang Bang!” sau o alta fraza in loc sa traga alti jucatori la distante apropiate. Acest lucru se face pentru a preveni posibilele leziuni din pelete cu raza scurta de actiune, cu energie ridicata.

Airsoft isi are originea in Japonia la inceputul anilor 1970, cand fotograful Ichiro Nagata, un pasionat de trageri, s-a gandit sa faca modele de arme care sa traga cu proiectile reale care sa nu poata ucide. Aceste „arme” au fost marcate drept „ arme cu aer moale ”, adaptate la nevoile pasionatilor de tragere, in timp ce se conformau controlului strict al armelor din Japonia .