iPhone 7 ar putea primi casti wireless de AirPod

iPhone 7 ar putea primi casti wireless de AirPod

Apple are obiceiul de a introduce o noua capabilitate sau componenta hardware pe un device mobil, pentru ca dupa aceea sa o transfere pe un altul, daca s-a dovedit a fi de succes. Vrei geam protectie iPhone? Le gasesti pe cele mai bune, intrand pe AccesoriiGsm.ro.

Se pare ca acesta este cazul si pentru Smart Connector, care a aparut prima data pe iPad Pro (imediat urmand si iPad Pro-ul de 9.7 inch), iar acum vor (conform unor zvonuri de data recenta) sa-l introduca si pe iPhone 7, cel inca nelansat.

Smart connectorul magnetic, care se prezinta sub forma de 3 puncte de dimensiuni mici, rotunjite aflate pe spatele smartphone-ului, faciliteaza transferul de date si energie catre perifericele ce pot fi conectate la device.

Castile wireless de pe AirPod compatibile cu iPhone 7?

Sunt cateva luni deja, de cand au aparut anumite zvonuri despre intentia celor de la Apple de a inlocui jack-ul mama de 3.5 mm cu asa numitul Lightning Port.

Se pare ca aceste zvonuri se vor confirma, existand din ce in ce mai multe surse (cvasi-oficiale) care sugereaza aceasta noua abordare. Totusi, unele surse afirma ca Apple ar putea sa adopte casti wireless prin standardul Bluetooth pentru acest device.

Potrivit publicatiei 9to5 Mac, Apple a inregistrat deja numele de “AirPods” pentru noile casti wireless, destinate smartphone-ului iPhone 7. Potrivit aceleiasi surse, noile casti vor fi similare cu cele de la Motorola (Motorola Hint).

Tinand cont de faptul ca wireless-urile de la Motorola sunt deja disponibile in Marea Britanie pentru un pret de aproximativ 70 de lire, se pare totusi ca Apple va introduce acest tip de casti doar ca optiune, telefonul fiind livrat cu casti normale, cu fir dar nu sub standardul jack normal, ci folosind un lightning adaptor (lightning to 3.5 mm adaptor).

Acesta este un lucru excelent pentru utilizatorii care nu vor sa renunte la castile de foarte buna calitate deja achizitionate, de la producatorii cei mai buni, specializati pe casti. Majoritatea dintre acestea din urma, folosesc standardul jack 3.5 mm.

Exista nedumeriri si/sau zvonuri si despre standardul de inalta definitie audio, pe care cei de la Apple il vor implementa in noul iPhone 7. Acestia pot alege Aptx de la Qualcomm sau pot continua cu encodarea tip AAC.

Datorita bitrate-urilor destul de mari pe care le poate suporta standardul Bluetooth 4.2 (ce va fi prezent cu siguranta pe iPhone 7), Apple poate introduce un codec de inalta definitie pentru noile casti, prin iOS 10.

Daca vor adopta aceasta strategie, probabil ca vom vedea suport pentru acest standard si pe device-urile ceva mai vechi ale celor de la Apple.

Va fi mai subtire? Va fi!

Multi dintre fani se intreaba deja daca smartphone-ul va fi mai subtire sau daca va fi “cel mai subtire” smartphone al Apple, de pana acum. Mai subtire va fi si pe undeva, urmarind firul logicii, este normal sa fie asa.

Chip-urile si chipset-urile din ziua de astazi devin din ce in ce mai mici (cu fiecare an), procesele de miniaturizare se imbunatatesc si ele, in concluzie si device-urile ce le vor integra, vor putea fi realizate la dimensiuni mai mici.