Informatii utile iPhone X

Informatii utile iPhone X

Pentru service-ul in afara garantiei pentru pagube care nu au legatura cu defectele de fabricatie, reparatiile ecranului iPhone X au costat 279 USD, in timp ce alte reparatii de daune au costat 549 USD.

IPhone X are doua optiuni de culoare; argint si  gri. Partea laterala a telefonului este compusa din otel inoxidabil chirurgical pentru imbunatatirea durabilitatii, iar partea din fata si spatele sunt din sticla. Designul este conceput pentru a fi rezistent la apa si praf IP67.

Sistemul iPhone X contine sistemul A11 Bionic de la Apple, utilizat si in iPhone 8 si 8 Plus, procesor cu sase nuclee, cu doua fire optimizate pentru performanta (cu 25% mai rapid decat procesorul A10 Fusion), impreuna cu patru miezuri optimizate pentru eficienta (cu 70% mai rapid decat generatia anterioara).

Dispune de asemenea de prima unitate de procesare a imaginilor proiectata de Apple  si un motor Neural, care permite un accelerator de inteligenta artificiala.

Face ID inlocuieste sistemul de autentificare Touch ID. Senzorul de recunoastere a fetei este format din doua parti: un modul “Romeo” care proiecteaza mai mult de 30.000 de puncte infrarosu pe fata utilizatorului si un modul “Julieta” care citeste modelul.

Modelul este trimis la Enclava Secure din chipul A11 Bionic pentru a confirma un meci cu fata proprietarului telefonului. In mod implicit, sistemul nu va functiona cu ochii inchisi, in incercarea de a impiedica accesul neautorizat, dar aceasta cerinta poate fi dezactivata in setari.

IPhone-ul X are doua camere in spate. Una este o camera cu unghi larg de 12 megapixeli cu deschidere f / 1,8, cu suport pentru detectarea fetei, gama dinamica ridicata si stabilizare optica a imaginii. Este capabil sa capteze video de 4K la 24, 30 sau 60 de cadre pe secunda sau 1080p la 30, 60, 120 sau 240 de cadre pe secunda.

Un obiectiv teleobiectiv secundar are zoom optic 2 × si zoom digital 10 × cu o deschidere de f / 2,4 si o stabilizare optica a imaginii.  Modul portret este capabil sa produca fotografii cu efecte specifice de profunzime si de lumina.  Ea are, de asemenea, un blitz True Tone cu LED-uri quad-LED cu o uniformitate de lumina mai buna de 2 ori. Intra aici pentru inlocuire display iPhone x .

Pe partea din fata a telefonului, o camera TrueDepth de 7 megapixeli are o diafragma f / 2.2, [51] si dispune de detectarea fetei si HDR. Poate capta video de 1080p la 30 de cadre pe secunda, video de 720p la 240 de cadre pe secunda,  si permite exclusiv utilizarea lui Animoji; animate emojis plasate pe partea superioara a fetei utilizatorului care reactioneaza inteligent la expresiile faciale ale utilizatorului.

iPhone X suporta, de asemenea, incarcarea wireless Qi standard. In testele efectuate de MacRumors, viteza de incarcare a dispozitivului iPhone X variaza in mod semnificativ, in functie de tipurile de cabluri, de butelii de alimentare, de adaptoare sau de incarcatoare wireless.

Datorita aspectului sau diferit al ecranului, dezvoltatorii iOS trebuie sa isi actualizeze aplicatiile pentru a utiliza pe deplin realitatea imobiliara de pe ecran. Astfel de modificari includ colturile rotunjite, senzorul “notch” din partea superioara a ecranului si o zona de indicator in partea inferioara pentru accesarea ecranului initial.