Importanta certificatului SSL pentru gazduirea web

Importanta certificatului SSL pentru gazduirea web

Cand ne referim la crearea de aplicatii si instrumente online pentru web hosting, atunci evidentiem doua probleme prioritare: securitatea si confidentialitatea. Site-urile bancare, magazinele on-line sau retelele de socializare sunt doar cateva exemple de pagini care necesita un nivel ridicat de securitate. Odata cu evolutia internetului, creste si necesitatea de securizare a unui web hosting din cauza ingeniozitatii atacurilor frauduloase ale ciberneticilor.

Ce reprezinta certificatul SSL?

 

Certificatul SSL este o baza de date care uneste digital cheia criptografica de informatiile unei intreprinderi. In momentul cand este instalat pe un web service atunci are loc activarea protocolului HTTPS care permite securizarea conexiunilor de la un web server la un browser. Acesta joaca un rol esential atunci cand ne referim la tranzactiile ce implica cardurile, transferul de date sau asigurarea navigarii pe site-urile de social media.

Certificatele SSL leaga impreuna:

  • Un domeniu web, un nume de server sau un nume de gazda;
  • Denumirea unei companii si locatia acesteia.

In momentul cand acesta a fost instalat pe serverul tau atunci protocolul de aplicatie se va schimba din HTTP in HTTPS, in care “S” inseamna securizat. In dependenta de certificatul pe care il achizitionezi in browser se va afisa un lacat sau o bara verde ceea ce semnifica ca site-ul este protejat.

De ce este important certificatul SSL?

 

Pentru o mai buna intelegere a importantei SSL-ului, vom evidentia urmatoarele motive:

  • Cresterea securitatii site-ului – certificatul SSL va proteja schimbul de date al web site-ului tau, vor cripta conexiunea si vor proteja datele cu caracter personal sau informatiile despre plata, impotriva abuzului de catre atacatori;
  • Securitatea pentru toate subdomeniile – daca esti proprietarul unei companii sau administrezi site-uri mari cu mai multe subdomenii atunci poti alege sa instalezi separat certificate pentru fiecare subdomeniu in parte;
  • Credibilitate si incredere pentru clienti – un beneficiu extrem de important al unui certificat SSL este ca vei obtine increderea vizitatorilor. In bara de adrese al browserului va fi afisat un lacat de securitatea care indica faptul ca acesta predispune de protectie maxima si ca pastrarea confidentialitatii vizitatorilor constituie o prioritate;
  • Avantaje SEO – pentru site-urile cu conexiuni criptate, Google ofera posibilitatea de avea un clasament mai mare fata de site-urile concurentiale care nu detin certificat SSL.

Cum poti sa obtii un certificat un certificat SSL?

 

Cea mai convenabila metoda de a intra in posesia unui astfel de certificat este sa verifici la furnizorul tau de gazduire web daca ofera certificat SSL. Beneficiile instalarii acestora pentru afacerea sau site-ul tau sunt incredibile. Unii furnizori de servicii de gazduire web le-au facut mult mai accesibile si usor de instalat. Profita de toate avantajele pe care ti le ofera HTTPS , adauga un nivel suplimentar de securitatea pentru vizitatori si bucura-te de increderea lor.

Megahost ofera web hosting profesional cu o experienta de mai bine de 14 ani. Serviciile sale de cea mai inalta calitate sunt dedicate individual fiecarui proprietar de afacere sau detinator de site-uri si adaptate la necesitatile si prioritatile site-ului sau. Alege pachetul care ti se potriveste si incepe sa castigi teren fata de concurentii tai, prin avantajele SEO.