Gustarea de dupa-amiaza

Gustarea de dupa-amiaza

Scopul gustarii este de a-ti satisface putin foamea cu o gustare care reda energie, fara a-ti taia pofta de mancare.

Gustarea nu este doar pentru copii!

Contrar credintei populare, gustarea de dupa-amiaza nu este doar pentru copii, iar adultii pot lua cu usurinta o gustare la mijlocul dupa-amiezii. Dimineata, decalajul dintre micul dejun si pranz este adesea de numai 4 sau 5 ore, deci este normal sa nu fie nevoie sa mananci intre mese.

Dar, dupa-amiaza, decalajul dintre pranz si cina este mult mai mare, deoarece poate fi de la 7 dimineata pana la 8 dimineata. Prin urmare, este destul de normal sa simti foame si trebuie sa iti reincarci bateriile pentru a rezista pana la cina.  Daca poti rezista cu usurinta pana la cina fara sa ramai fara energie sau sa iti fie foame, nu trebuie sa gusti.

Dar daca ai nevoie de putina gustare dupa-amiaza tarziu pentru a-ti reincarca bateriile, atunci nu ezita sa iei una! Este mult mai sanatos sa iei o gustare sanatoasa, cum ar fi o felie de cozonac Boromir Royal Chocolate 550g si apoi o cina echilibrata, mai degraba decat sa sari gustarea si apoi sa ajungi la cina. Scopul gustarii de dupa-amiaza este de a evita sosirea acasa la sfarsitul zilei obosit si flamand, in cautarea unei mese pentru a manca repede.

La ce ora ar trebui sa iei gustarea?

In mod ideal, ia gustarea la 3-4 ore dupa ce iti termini pranzul. Deci, daca termini pranzul in jurul orei 13:00, poti lua o gustare in jurul orei 16:00. Acest lucru te va mentine pana la sfarsitul zilei.

Gustarea ideala

Iata cateva recomandari pentru o gustare sanatoasa care iti va oferi energie. Gustarea de dupa-amiaza oferita aici este, de asemenea, destul de potrivita pentru copii.

30g pana la 50g de seminte oleaginoase (in mod ideal nuci si migdale)

Acest duo iti va aduce Omega-3 si magneziu, care de multe ori lipsesc. Astfel, 30g din aceste doua fructe oleaginoase acopera aproape 80% din necesarul de Omega-3 si 15% din necesarul de magneziu. De asemenea, poti inlocui migdale cu nuci si caju din Brazilia. Dar, daca nu iti plac, pastreaza nucile care sunt o alegere ideala.

2 patrate de ciocolata neagra SAU 1 fruct

Ciocolata neagra (organica si cel putin 70% cacao), datorita continutului sau de zahar, contribuie la promovarea productiei de serotonina, un neurotransmitator care promoveaza calmarea si bunastarea.

Fructul, dulce in mod natural si bogat in fibre, asigura o eliberare regulata de energie.

1 ceai verde sau alb

Ceaiul, in special ceaiul verde, contine antioxidanti foarte puternici. Ar trebui sa fie ales organic pentru a evita contaminarea cu pesticide si pentru a favoriza ceaiul liber sub forma de frunze, mai degraba decat in ​​pliculete. Pentru ca antioxidantii sa fie eliberati la maximum, este recomandat sa lasi ceaiul sa se absoarba timp de cel putin 5 minute.

Evita sa bei suc de fructe pentru gustarea de dupa-amiaza: este un aport important de zahar. Sucul este lipsit de fibre si zaharul este asimilat foarte repede de organism.