Gatesti fara hota? Iata cat de mult gresesti

Avem atat de multe optiuni in materie de electrocasnice incat ai impresia ca trebuie sa iti dotezi bucataria precum o nava spatiala. Mai ales pentru cei care nu sunt in pas cu moda sau la zi cu actualizarile tehnologice, asta e senzatia, clar. Doar ca pana la urma acestea au un scop clar si au fost inventate tocmai pentru ca avem nevoie de ele.

Daca esti genul care nu se oboseste sa foloseasca hota, faci o greseala ce te va afecta pe termen lung. Iata si de ce:

Hota si rolul ei

O hota absoarbe aburul ce se formeaza ca urmare a gatirii si il elimina. Pe masura ce are capacitatea necesara, acest procedeu va fi cu mult sau mai putin de ajutor, in mod vizibil. Nu numai pentru gradul de confort pe care il simti cand gatesti, insa si pentru ventilatia absolut necesara din acest timp, hota ar trebui sa fie indispensabila unei bucatarii.

In plus, sunt atat de multe optiuni pe piata incat poti alege o hota care sa se integreze perfect in decorul casei, chiar si cromatic vorbind.

Protectie pentru mobilier, pereti si aer

Ce se intampla cand nu folosesti hota? Tot aburul, fumul dupa caz, se va absorbi in aerul din bucatarie. Sa nu ai impresia ca oricum scapi de el cand deschizi geamul pentru ca nu ai eficienta intr-un astfel de gest.

O hota Whirlpool sau orice brand, are ca scop protectia in primul rand. Fara ea mobilierul spre exemplu se poate incalzi foarte mult. Fix dulapul care sta suspendat deasupra plitei/aragazului are cel mai mult de suferit. Desigur, acesta este si locul unei hote, asa ca foloseste-l ca atare. Mai apoi, peretii asorb si ei umiditatea. Asta in timp inseamna igrasie, pete, var stricat si un mediu nesanatos, mai ales pentru zona unde gatesti.

De asemenea, vapori de apa se vor forma peste tot cand fierbi ceva. Nu numai ca iti va lua timp sa aerisesti propice, insa eficienta acestui fapt nu e de 100%. Crescand nivelul de umiditate din casa te poti lovi de o serie de probleme de sanatate totodata.

Indiferent daca este vorba de o bucatarie mica sau nu, tot ai nevoie de o hota. Diferenta din acest punct de vedere o va face puterea hotei si ce tip alegi. Asta e o alta poveste. Spre exemplu, degeaba o ai daca puterea ei este limitata. Degeaba ai o hota daca nu ii schimbi filtrul. Povestea continua si cu distanta pe care o ai intre sursa de foc, respectiv plita, si hota. Toate acestea sunt detalii de care sa tii in numele functionalitatii optime a hotei cu pricina.

Nu este de ajuns sa detii electrocasnice daca nu stii sa le folosesti. De asemenea, nu este de ajuns sa spui ca „de data asta merge si asa”. Hota nu este de neglijat cand vine vorba de dotarile unei bucatarii, mai cu seama pentru sanatatea ta si pentru ca pe termen lung sa te bucuri de lucruri in plina calitate a lor. Un dusman ascuns sta in umezeala excesiva, pe care o influentezi tocmai prin lipsa hotei sau limitarea folosirii acesteia.