Este rentabil sa achizitionam case din lemn?

Este rentabil sa achizitionam case din lemn?

Unul dintre primele aspecte pe care le poate avea cineva in vedere atunci cand facem referire la constructii este pretul. Fiecare dintre noi ne dorim ca acesta sa fie cat mai mic, insa rezultatul sa fie concretizat intr-o structura cat mai rezistenta.

Din ce in ce mai mult pe piata de profil par a fi introduse noile concepte de case din lemn, iar acest lucru pare sa atraga tot mai multi adepti. Acesti adepti sunt manati in mod clar de dorinta de a achizitiona o casa durabila, insa fara a cheltui foarte multi bani in acest sens.

Merita sa achizitionam case din lemn? In mod cert da, iar specialistii ne asigura de aceste lucruri. Pe langa faptul ca acestea reprezinta de fapt cele mai ecologice tipuri de structuri, ele mai au de asemenea o multitudine de alte avantaje care le pot pozitiona in topul unui clasament al celor mai bine cotate tipuri de case.

Materialele folosite pot fi reciclate si mai mult decat atat ele nu vor aduce niciun prejudiciu mediului inconjurator asa cum se intampla in cazul unor materiale de constructii deja interzise pe piata de profil, precum azbestul. Acesta era folosit pana acum cativa ani in vederea acoperirii structurilor, insa din cauza analizelor de laborator care au reflectat o legatura destul de stransa dintre acest material si un puternic pericol cancerigen, acesta a fost interzis, nemaiputand fi folosit de atunci.

In cazul acestor case din lemn insa nu trebuie sa ne facem griji. Lemnul este un material inofensiv, care poate fi usor tratat impotriva problemelor pe care le poate intampina pe parcursul exploatarii, si mai mult decat atat, este si un material durabil. Intretinut in mod corect acesta va reusi sa asigure parametrii de stabilitate si durabilitate, astfel incat investitia va putea fi considerata ca fiind una cat se poate de buna, de rentabila si de usor de amortizat pe parcursul timpului.

Aceste tipuri de structuri se preteaza foarte bine la incarcarile uzule, dar si la cele extreme, precum miscarile seismice. Acest lucru se datoreaza in principal greutatii scazute a materialelor si absentei unor elemente masive care pot intra in rezonanta si care pot periclita siguranta utilizatorilor.

Lemnul este un material care respira, astfel incat vom avea constructii aerisite, si este si un material care poate fi atat el insusi un bun izolator, dar care poate fi si protejat din acest punct de vedere. Constructiile din lemn nu sunt pretentioase si nu vor pune probleme deosebite pe parcursul exploatarii lor, lucru care le face usor de intretinut si de administrat pe perioade destul de lungi de timp.

Fireste ca nu oricine va sti cum anume pot fi construite aceste tipuri de structuri. Pentru aceasta vom avea nevoie de firme cu adevarat specializate, care sa ofere echipe pregatite temeinic in acest sens. Un exemplu in acest sens este www.avangart.org, o firma pe al carei site vom gasi o multitudine de informatii cu privire la modul in care pot fi realizate structurile din lemn, astfel incat fiecare vis in acest sens sa poata deveni realitate.