Diferenta intre laserul cu dioda si IPL

Diferenta intre laserul cu dioda si IPL

Epilarea este un proces cu care se confrunta cel putin odata pe luna femeile, pentru ca acest proces le ajuta in primul rand sa se simta mai confortabil in pielea lor, si de ce sa nu recunoastem, le ajuta chiar sa se simta mai frumoase si mai sigure pe ele.

Ei bine, din fericire pentru doamne si domnisoare, se pot gasi distribuitori care vand aparat epilare definitiva, astfel ca saloanele si centrele de infrumusetare, pot sa gaseasca mai tot timpul cele mai utile si cele mai noi aparaturi in materie de epilare.

In primul rand, vom discuta despre IPL, o prescurtare care provine de la intense pulsed light, ce s-ar traduce in limba romana ca si fiind lumina intensa pulsata.

IPL nu este un laser, ci este un aparat pentru epilare, si reprezinta cea mai des intalnita modalitate de epilare de la noi din tara, insa aceasta modalitate nu doar ca este cea mai raspandita, ci este si cea mai veche modalitate de epilare.

Din pacate pentru persoanele care au apelat la acest aparat de epilare, durerea a fost destul de mare. Despre aparat, putem spune ca acesta nu are rolul de a distruge firele de par, ci doar de a le subtia, asa ca din acest motiv, epilarea nu este una definitiva, iar procesul va trebui sa fie repetat anual, sau odata la cativa ani, de la caz la caz.

Ei bine, laserul cu dioda, este un alt tip de aparat, care produce o raza de laser ce se concentreaza strict pe zona tratata. Aceasta raza care este emisa de laser, este absorbita de melanina, care este pigmentul ce da culoare firului de par.

In timpul unui astfel de proces, laserul va emite un puls pentru o fractiune de secunda, iar astfel ii va permite firuui de par sa absoarba lumina si sa se incalzeasca.

In timpul in care radacina firului de par se incalzeste, aceasta este distrusa, iar astfel se va impiedica posibilitatea de regenerare a firului respectiv de par. Deoarece capul laserului are o suprafata destul de mare, se pot trata mai multe fire de par odata, iar astfel, acest tratament are o viteza de lucru destul de mare, in comparative cu alte metode traditionale folosite pentru epilare.

Trebuie mentionat insa si faptul ca unul dintre cei mai importanti factori care se intalnesc in procedura de indepartare a firelor nedorite de par este durerea.

Din fericire insa, se pot gasi modele de lasere care pot sa trateze chiar si zonele sensibile la durere, fara a fi nevoie sa se foloseasca tot felul de geluri sau crème care au efect de anestezie locala.

Asadar, dupa cum se poate observa, se poate apela si la IPL dar si la laserul cu dioda in momentul in care se doreste epilarea, si desi aceste tratamente necesita o durere suportabila, sunt mult mai indicate decat epilarea lunara, sau decat epilarea folosind lama.

Plus de asta, odata ce apelezi la epilarea definitiva, scapi si de gandul epilarii lunare, dar si de costurile necesare epilarii lunare.