Detalii importante despre acumulatorii telefoanelor mobile inteligente

Utilizatorii de smartphone, vor cauta de fiecare data sa isi cumpere numai si numai telefoane mobile inteligente de la producatorii de top de pe piata, pentru ca se stie faptul ca acestea sunt mai performante, si au o durata de viata mai indelungata.

In cazul in care si tu te vei afla in cautarea unui smartphone, va trebui sa tii cont si de autonomia bateriei, pentru ca trebuie sa iti indrepti atentia spre un terminal care sa reziste cat mai mult timp incarcat.

De exemplu, in ultimul timp au aparut telefoane mobile care au acumulatori din ce in ce mai performanti, astfel ca poti opta pentru un model Allview, echipat cu un acumulator Allview, care sa aiba o autonomie chiar si de 6000mAh.

Ei bine, pe langa faptul ca iti alegi un telefon care are o autonomie destul de mare a bateriei, trebuie sa stii si cum sa ai grija de aceasta piesa, pentru ca bateria se poate defecta mult mai usor decat iti poti imagina.

Mai intai de toate, trebuie precizat faptul ca durata de viata a bateriei poate sa difere de la caz la caz, insa in cazul in care utilizatorul isi incarca bateria telefonului de la 0 la 100% in fiecare zi, atunci bateria telefonului va avea o durata de viata de aproximativ un an.

Durata de viata a acumulatorului unui smartphone poate sa depinda foarte mult si de temperatura in care este tinut telefonul. Cu siguranta daca acesta va fi tinut la temperaturi fie foarte mari, fie la temperaturi foarte scazute, atunci bateria se va uza mult mai rapid.

Un alt factor foarte important, care contribuie la durata de viata a bateriei unui smartphone, este reprezentat de temperatura de incarcare, iar aici trebuie precizat faptul ca anumite telefoane au temperaturi foarte mari de incarcare, in timp ce altele au temperaturi mai scazute de incarcare.

Pe langa aceste aspecte, trebuie precizat faptul ca bateriile telefoanelor mobile inteligente au un numar limitat de cicluri, care poate varia intre 300 si 1000 de cicluri, insa daca stam sa facem o medie intre aceste numere, putem spune ca o baterie rezista mediu intre 300 si 500 de cicluri.

Aceste cicluri de incarcare a bateriei, reprezinta incarcarea acesteia de la 0 la 100%, iar mai apoi descarcarea bateriei de la 100% la 0.

Mai trebuie precizat si faptul ca durata de viata a bateriilor pentru smartphone este influentata in mod direct si de incarcatorul folosit. Cu siguranta un incarcator original pentru smartphone reprezinta o alegere inteleapta, si nu are cum sa afecteze bateria.

In schimb, in cazul in care vei folosi un incarcator de calitate indoielnica, de la un producator nu foarte renumit, atunci acesta mai mult ca sigur acesta va afecta bateria, iar durata de viata a acesteia va scadea considerabil. Nu este recomandat sa folosesti un incarcator de acest gen, mai ales sa lasi telefonul la incarcat peste noapte, cu un astfel de incarcator.

Cu siguranta mai sunt si alte detalii importante pe care trebuie sa le cunosti despre acumulatorii pentru smartphone, insa ideile prezentate mai sus, sunt cele mai importante.