Despre igiena in salonul de infrumusetare

Despre igiena in salonul de infrumusetare

Am decis sa abordam o tema pe care o consideram una din cele mai importante. Toate persoanele ar trebui sa cunoasca si sa respecte aceste reguli in asa fel incat clientii sa se simta bine si in siguranta tot timpul.

Pentru a va furniza informatii cat mai corecte va prezentam sfaturile specialistilor din domeniul manichiurii.

In primul rand ar trebui sa stiti ca e indicat ca persoana care va face manichiura sa poarte manusi de unica folosinta.

Daca sunteti interesati de modul in care aratati atunci trebuie sa stiti ca tinuta ar trebui sa fie ireprosabila. De asemenea este recomandat sa acordati o atentie deosebita pielii, parului sau unghiilor. Si  respiratia trebuie sa fie proaspata.

Salonul in care lucrati va trebui curatat zilnic de la podea, pana la inclusiv manerele usilor, posturile in care se lucreaza si instrumentele specifice. Instrumentele se curata  tinand cont si de legislatia in vigoare.

Se va curata podeaua ori de cate ori veti considera ca este necesar in timpul zilei. De asemenea cosurile de gunoi trebuie golite in mod regulat. Se va spala podeaua si se vor aspira mochetele si covoarele in zonele in care exista. Se vor curata manerele de la usi cu o atentie sporita in special asupra celor care se afla la toalete.

Prosoapele, pelerinele sau husele murdare trebuie inlocuite si se vor depozita in spatii adecvate inainte de a fi curatate.

Exteriorul recipientelor trebuie sa fie curat. De asemenea se eticheteaza clar produsele ce se folosesc. Nu uitati ca un adevarat profesionist evita intotdeauna sa isi atinga ochii sau fata cat lucreaza.

In general in timpul formarii profesionale pentru tehnicieni si manichiuriste, multe persoane nu tin cont de igiena si de aceea un stagiu de pregatire ar trebui sa inceapa cu igiena.

In momentul in care lucrati apare si riscul de a va rani. De asemenea daca va taiati riscati sa faceti infectie sau sa va contaminati. Germenii sunt micro organisme in general patogene ceea ce inseamna ca un germen poate sa cauzeze imbolnavirea.

Bacteriile sunt organisme microscopice care sunt prezente peste tot. Exista si un numar destul de mare de  bacterii care sunt inofensive dar pot sa existe si bacterii care sa genereze afectiuni grave si boli contagioase.

Organismul lupta contra infectiilor cu bacterii si dezvolta anticorpi. De asemenea pH-ul cutanat limiteaza aparitia germenilor patogeni pe piele dar in momentul in care apararea imunitara nu este suficienta se poate recurge si la vaccinuri sau antibiotice.

Sunt si germeni minusculi care invadeaza celulele. Acestia se deosebesc de bacterii din cauza nucleului inchis sub un scut de proteine. Numai globulele albe au potentialul de a lupta contra virusilor pentru ca acestia nu au reactie la antibiotice.

Fungii se fixeaza pe piele in general in zonele ascunse si dupa ce se instaleaza ataca tesutul si provoaca aparitia leziunilor.

In momentul in care nu respectati normele de igiena va puteti contamina direct si microorganismul se va transmite direct de la bolnavi la persoanele sanatoase prin contact cutanat si prin respiratie.

In cazul contaminarii indirecte intermediarii sunt cai de transport pentru microorganisme.