De ce produsele naturiste nu fac parte din viata noastra?

 Fie ca vrem, fie ca nu vrem, trebuie sa recunoastem ca nu consumam atat de multe produse naturiste precum ar trebui. Magazinele de specialitate abunda de produse care mai de care mai benefice asupra organismului nostru, iar vanzatoarea e pregatita sa ne ofere solutia naturala la problemele de sanatate pe care le avem, insa noi continuam sa ignoram aceste magazine.

Un singur exemplu ne poate demonstra faptul ca detinem mult prea putine cunostinte despre beneficiile produselor naturiste. De pilda, clorura de magneziu este extrem de usor asimilata de organism si contribuie la intarirea sistemului osos, la cresterea imunitatii, este un antidepresiv si reduce riscul aparitiei atacului de cord.

Sunt sigura ca foarte putini cititori stiau aceste lucruri. Si totusi, natura este foarte generoasa cu noi si ne ofera solutii simple chiar si la cele mai grave boli. De ce produsele naturiste nu fac parte din viata noastra?

Principalul motiv este ca suntem pe graba mereu. Atunci cand mergem la cumparaturi, de regula, intr-un hypermarket, zarim acele magazine cu produse naturiste, dar nu avem timp sa intram inauntru si sa ne cautam ceea ce avem nevoie.

E adevarat ca produsele nu sunt putine si uneori poti sa devii dezorientat, dar cu putina rabdare totul se rezolva. Majoritatea vanzatoarelor din astfel de magazine sunt dispuse sa ofere ceea ce e potrivit pentru fiecare.

Un alt adevar pe care trebuie sa il recunoastem este ca suntem comozi. Preferam sa consumam aceleasi produse de ani de zile si sa mergem la sigur sau sa alegem aceleasi medicamente pentru ca nu au dat niciodata gres, decat sa incercam cateva produse naturale.

Daca la acest lucru se adauga si tinerea de minte a dozelor recomandate pe zi si momentele in care se iau ne dam cu adevarat batuti. Insa daca am constientiza cu adevarat beneficiile aduse sanatatii nu ne-am mai face griji de aceste lucruri.

O alta problema prezenta in cazul multora reprezinta faptul ca ne consideram perfect sanatosi. De multe ori admitem ca nu avem nevoie de medicamente sau alte produse de acest gen deoarece ne simtim in forma in orice moment al zilei si mai mult decat atat, nu suntem nici persoane bolnavicioase.

Dar marea problema este ca deficitele unor substante esentiale din organism se observa in timp, iar unele probleme pot sa apara fara ca noi sa resimtim unele simptome. De aceea, recomandarea tuturor medicilor si a specialistilor nutritionisti este indeplinirea unui set complet de analize si constientizarea importantei consumului de substante nutritive.