De ce nu raspunde tastatura laptopului la comenzi?

De ce nu raspunde tastatura laptopului la comenzi?

Acum mai bine de un deceniu, la mare cautare in ceea ce priveste echipamentele, erau PC-urile, astfel ca fiecare isi cumpara acasa un PC performant, pe care il putea utiliza intr-o multime de scopuri, precum vizionarea de filme online, navigatul pe internet, ascultarea melodiilor preferate, plus intr-o multime de alte scopuri.

Ei bine, se pare ca odata cu trecerea timpului, laptopurile au inceput sa evolueze din ce in ce mai mult, iar astazi se gasesc pe piata laptopuri care sa fie cel putin la fel de performante precum un PC, daca nu chiar mai performante.

In aceste conditii este si normal ca utilizatorii sa isi indrepte atentia spre laptopuri, tinand cont ca sunt egale din punct de vedere al performantelor cu PC-urile, insa au o serie mare de avantaje. In primul rand, un laptop nu ocupa la fel de mult spatiu intr-o incapere, precum un PC, iar in al doilea rand, este de preferat sa iti cumperi un laptop, pentru ca acesta este usor de transportat.

In functie de nevoi, de buget si de preferinte, poti sa iti alegi un laptop nou sau unul refurbished, in cazul in care vrei un echipament mai performant, dar poti opta si pentru o varianta low cost, iar in acest caz, vei opta pentru un laptop second hand.

In cazul in care iti vei indrepta atentia spre un echipament second hand, va trebui sa iti alegi unul care sa se afle inca in perioada de garantie, pentru ca in cazul unei posibile defectiuni, nu vei fi nevoit sa suporti costurile reparatiei.

Se pare ca o posibila defectiune in cazul acestor echipamente, este legata de tastatura, iar mai exact, despre faptul ca aceasta nu raspunde comenzilor utilizatorului. In acest caz, probabil vei fi tentat sa cauti rapid tastaturi laptop, insa cel mai bine ar fi sa astepti putin.

Trebuie sa verifici mai intai de toate ca in echipament sa nu fi patruns corpuri straine, iar un bun exemplu il reprezinta resturile cu mancare. Pentru a verifica acest lucru, trebuie sa intorci laptopul cu tastatura in jos si sa il scuturi, sau poti sa folosesti un aspirator special pentru curatarea laptopurilor.

Este posibil ca in urma unei astfel de operatiuni, echipamentul tau sa inceapa sa functioneze din nou la capacitate maxima. Daca nu, ar trebui sa ii dai un restart, si sa astepti sa vezi daca acesta va functiona.

In cazul in care nici dupa restart, tastatura nu va functiona, atunci problemele ar putea proveni de la driver. In acest caz, va trebui sa intri la Device Manager, iar in cazul in care in dreptul tastaturii vei vedea un semn al exclamarii galben, sterge-o  si restarteaza, pentru a se reinstala automat.

Este posibil ca intre tastatura si placa de baza sa existe o conexiune intrerupta, iar daca te pricepi la partea de hardware, poti sa o demontezi, iar mai apoi sa reconectezi banda care ii asigura acesteia conexiunea cu placa de baza.

In cazul in care ai scapat lichide pe tastatura, atunci cu siguranta aceasta este defecta, iar pentru a te putea folosi in continuare de echipament, ai nevoie de o tastatura laptop noua.

Sunt insa si cazuri in care problema aparuta este din cauza faptului ca placa de baza este defecta, insa o astfel de problema doar expertii de la service o pot rezolva.