De ce iti trebuie o diagnoza auto atunci cand cumperi o masina la mana a doua

De cele mai multe ori cand vine vorba de achizitionarea unei masini, ne orientam spre o masina la mana a doua. Un principal motiv pentru care facem acest lucru este de ordin financiar.

Desi masinile second hand au avantajele lor in fata celor noi, cum ar fi ca au un pret de achizitie mult mai scazut dupa doar cativa ani, acestea prezinta si numeroase dezavantaje. Acestea tin de partea de mecanica, electronica si chiar tinichigerie, ce nu mai sunt tocmai in stare perfecta dupa ceva timp, lucru de altfel normal, datorat varstei.

Este foarte important ca inainte sa cumparam un astfel de autoturism sa il inspectam cu foarte mare atentie, din toate punctele de vedere. Un prim pas, simplu de realizat, dar important, ar fi chiar o analiza cu un tester diagnoza auto. Aceasta ne poate indica probleme pe care masina le are deja si cauzele lor, lucruri ce conteaza mult atunci cand vine momentul sa luam decizia de cumparare.

In plus, vom sti daca e nevoie sa facem investitii suplimentare pe langa pretul de achizitie initial. Desigur, un astfel de tester nu ne va scoate la iveala toate probleme pe care masina le are, intrucat acest lucru ar fi mult peste puterile lui.

De exemplu, el nu poate furniza date despre componentele care nu sunt conectate la computerul central al masinii, precum elementele de caroserie exterioara, elemente de rezistenta, o parte din componenta suspensiei sau a franelor. Pentru genul acesta de inspectie, va trebui sa apelati la cineva specializat, fie el un mecanic sau chiar un service auto.

Testerul diagnoza auto se va dovedi foarte util si dupa ce ne-a ajutat in achizitionarea masinii mult dorite. Acest lucru are drept cauza varsta masinii, in functie de care problemele aparute pot fi mai simple sau mai grave. in orice caz, un dispozitiv de acest fel ne va ajuta sa economisim bani, intrucat nu va mai fi nevoie sa mergem la un service auto pentru problemele mai putin grav. Mai mult decat atat, vom putea realiza inspectii periodice, fapt ce va contribui la intretinerea motorului si a celorlalte elemente ale masinii.

Metoda optima in ceea ce priveste achizitionarea unui tester diagnoza auto este sa cumparam modelul care se potriveste perfect cu modelul de computer intern al masinii, chiar daca exista si modele de tester diagnoza auto multimarca. Practic, exista modele dedicate fiecarei marci de masini (BMW, Mercedes etc.) sau unui grup de producatori (cum este grupul VAG – Volkswagen, Audi, Skoda, Seat).

Asadar, cred ca este clar ca detinerea unui tester diagnoza auto este un lucru foarte important atunci cand vrem sa ne intretinem autoturismul corect, din scurt, economisind bani. in plus, putem sa rezolvam probleme minore direct de acasa, apeland la atelierele auto specializate doar in cazul in care chiar e nevoie de acest lucru.