De ce ar trebui sa bei ceai bio?

Fie ca este vorba de relaxare, de un impuls de energie sau pur si simplu pentru aromele sale reconfortante, ceaiul este foarte popular, devenind astfel o parte integranta a vietii tale de zi cu zi. O adevarata bautura la alegere, multi aleg ceaiul de pe cosulbio.ro deoarece le ofera multe beneficii. Exista o multitudine de ceaiuri pe piata, inclusiv ceaiuri negre, verzi, albe, rooibos si pe baza de plante, fiecare cu caracteristici distincte.

Confruntat cu o gama atat de larga de optiuni, poate fi interesant sa iei in considerare impactul pe care il poate avea consumul zilnic de ceai. Ceaiul bio este o cale foarte interesanta in ceea ce priveste consumul responsabil. In acest sens, iata cateva efecte pozitive care te vor face constient de ceea ce ti-ar putea aduce, atat din punct de vedere al sanatatii tale personale, cat si din punct de vedere al mediului.

In ce consta ceaiul bio?

Stiind ca ceaiul ofera multe beneficii, ar putea fi relevant sa demitizam ceea ce caracterizeaza in principal ceaiul bio. Pentru a fi calificat ca bio, ceaiul trebuie sa fi fost cultivat intr-o ferma ecologica certificata. In acelasi timp, plantatiile nu sunt supuse unui tratament chimic, productia fiind deci calificata ca naturala. Fertilitatea solurilor in care se cultiva frunzele de ceai este asigurata fara a fi nevoie sa adaugi ingrasaminte artificiale.

Care sunt beneficiile?

 

  1. Beneficii asupra organismului

De la inceput, ceaiul are multe virtuti care au fost dovedite de secole. Dintre acestea, aportul de antioxidanti genereaza beneficii pentru piele, sistemul imunitar, sanatatea mintala si digestia. Ingredientele sale asigura prevenirea anumitor boli. In plus, printre efectele sale de salvare a vietii, ceaiul bio este bun pentru inima si sistemul imunitar si ajuta la reducerea stresului. 

Ceaiul bio este o optiune care este deosebit de benefica pentru sanatate, din mai multe motive. In primul rand, este important sa te gandesti ca atunci cand il consumi, nu consumi pesticide, ceea ce este avantajos. Intr-adevar, pesticidele au mai multe consecinte nocive asupra corpului uman, inclusiv asupra sistemului nervos si endocrin. In plus, unele tipuri de cancer sunt legate de consumul zilnic de pesticide din dieta. Prin consumul de produse ecologice, nu iti confrunti corpul cu diversele repercusiuni care sunt legate de acestea.

  1. Beneficii pentru mediu

Dincolo de efectele benefice asupra sanatatii, consumul de ceai bio ofera multe efecte pozitive asupra mediului, lucru important si de luat in considerare. Certificarea bio a unei plantatii de ceai asigura faptul ca modelele agricole nu sunt afectate de intrari si substante chimice.

Acest lucru asigura o conservare mai sanatoasa a zonelor in care frunzele de ceai sunt cultivate. Acest lucru face posibila reducerea crearii de gaze cu efect de sera, pastrand in acelasi timp biodiversitatea regiunilor in care se cultiva ceaiul. Consumul de ceai bio certificat este, prin urmare, o garantie a respectului pentru mediu si pentru generatiile viitoare.

In cele din urma, consumul de ceai bio este o stare de spirit care consta in respectarea atat a corpului, cat si a mediului inconjurator.