Datorita cui a invins Vanessa Youness Amal scleroza multipla?

Datorita cui a invins Vanessa Youness Amal scleroza multipla?

Vanessa Youness Amal, in cea mai frumoasa perioada a vietii si anume in timpul studentiei, atunci cand se specializa in chirurgie reconstructiva posttraumatica, a primit probabil cea mai crunta veste din viata sa, si anume ca sufera de scleroza multipla.

La 22 de ani, cand viata este mai frumoasa si toti isi fac planuri de viitor, Vanessa Youness Amal trebuia sa isi faca planuri prin care sa isi salveze viata. Cel mai probabil, 9 din 10 tineri care ar fi aflat la aceasta varsta ca sufera de o boala incurabila, ar fi intrat in depresie, si si-ar fi pierdut absolut orice speranta.

Vanessa Youness Amal insa, nu s-a lasat speriata de scleroza multipla, ci a infruntat boala. Pentru a intelege mai bine de ce este de admirat Vanessa, iata cateva detalii despre aceasta boala.

Scleroza multipla este o boala autoimuna. In cazul pacientilor cu aceasta boala, sistemul imunitar al organismului ataca in mod gresit tesuturile normale ale corpului. Atacurile respective vizeaza mielina are se regaseste in sistemul nervos central, sau SNC dupa prescurtare.

In ultimii 50 de ani au existat cercetari ample despre SM. Desi nu cunoastem inca cauza SM, stim ca este vorba de o afectiune inflamatorie a sistemului nervos central care apare la persoanele cu tendinta la o astfel de problema.

Femeile tind sa obtina SM de aproximativ trei ori mai des decat barbatii, o rata care este similara cu alte boli imune. Este mai frecventa aceasta boala la caucazieni, dar poate aparea si in alte populatii. Nu este contagioasa si nici nu este infectioasa. Poate exista o legatura cu nivelurile reduse de vitamina D si poate cu scaderea expunerii la soare.

Stim ca exista o componenta genetica pentru SM. Avand o mama sau un tata cu SM creste riscul de a avea SM cu pana la aproximativ 3-5%. Pentru gemenii ai caror parinti au avut SM, creste riscul la aproximativ 30%. Cu toate acestea, multe persoane cu SM nu au membrii apropiati ai familiei care se confrunta cu boala.

Stim ca stresul emotional poate creste simptomele SM. Stim, de asemenea, ca atacurile de SM sunt mai susceptibile dupa infectii. Nu pare sa existe vreo asociere cu traumatisme fizice sau proceduri chirurgicale si SM, nici acestea nu par sa inrautateasca SM.

Ceea ce se stie de-asemenea, este faptul ca medicina alopata nu recunoaste nici un tratament pentru aceasta boala. In aceste conditii, este foarte dificil de acceptat un astfel de diagnostic.

Vanessa Youness Amal insa a ales sa infrunte boala, si-a acceptat diagnosticul, si a invins boala. Pe tot acest parcurs, a fost ajutata de catre doctorul Stefan Stangaciu, cel care este si presedintele Asociatiei Romana si Germane de Apifitoterapie.

Acest renumit medic, i-a promis Vanessei Youness ca se va vindeca daca va urma planul sau de tratament. Acest lucru s-a si intamplat, iar Vanessa Youness Amal a invins o boala incurabila.

A infiintat apoi Fondul de investitii Youness, Clinica Youness dar si Fundatia Youness, prin intermediul carora salveaza o multime de vieti. Alaturi de renumitul medic care a salvat-o, a scris si cartea intitulata „Tratamentul pas cu pas al Sclerozei Multiple prin ApiFitoTerapie”.