Cum trebuie sa fie o mapa de prezentare pentru a atrage clienti

Pentru persoanele care lucreaza in vanzarari in special, o mapa de prezentare are un rol determinant, deoarece aceasta are rolul de a va ajuta la promovarea imaginii companiei sau firmei pe care o reprezentati. Este firesc ca orice manager sa isi doreasca sa-si promoveze firma ori afacerea si sa atraga noi clienti.

Mapa de prezentare isi gaseste locul bine determinat in cadrul conferintelor, expozitiilor, targurilor sau la evenimentele organizate in cadrul companiei. Mapa trebuie sa aiba un aspect deosebit, placut, dar si profesionist in acelasi timp, facuta cu simt de raspundere.

Acestea sunt foarte practice si au rolul de a transmite informatii despre compania utilizatorului, realizand obiectul principal de marketing pentru cei in sarcina carora intra promovarea respectivei companii.

De asemenea, astfel de mape de prezentare sunt un instrument de lucru foarte important in relatia cu clientii. O astfel de mapa trebuie sa cuprinda unele dintre documentele firmei, ca avize, facturi ori pliante promotionale.

Dupa ce toate aceste documente au fost puse la punct, mapa de prezentare poate fi realizata si personalizat. Mapa poate contine diferite documente ce vor putea fi inmanate celor care participa la un curs sau la simpozioane si prezentari.

Documentele trebuie sa fie asezate in fise separate, deoarece acest lucru denota grija si meticulozitatea de care dati dovada, calitati foarte apreciate. In felul acesta, cei care se ocupa de marketing nu vor mai fi nevoiti sa tipareasca in tiraj mare un catalog complet, deoarece asta nu inseamna decat costuri mai mari ce pot fi evitate. Pentru eficienta, cei care se ocupa de marketingul firmei, trebuie sa stie ca doar documentele ce il intereseaza pe client ii vor fi inmanate acestuia.

Detaliile fac diferenta

Rolul de a crea o impresie buna din prima ii revine mapei de prezentare. Aceasta are rolul de „a vorbi” in locul celui care se ocupa de marketingul firmei. Este un avantaj foarte important de care trebuie sa tineti cu adevarat cont. De aceea, trebuie sa aveti grija ca totul sa fie organizat pana in cele mai mici detalii si sa nu dati gres sau sa faceti o impresie total gresita, deoarece veti pierde pe mana voastra.

Buzunarul ce vine atasat mapei de prezentare ajuta la sustinerea documentelor. Mapa trebuie sa cuprinda diverse finisaje, de la foliere – ce poate fi lucioasa sau mata – pana la lacuirea selectiva cu scris reliefat.

Mapele de prezentare pot fi tiparite atat in exterior cat si in interior; pot fi realizate si la cererea clientului, insa acestea nu trebuie sa fie prea incarcate cu foarte multe informatii, deoarece il pot deruta pe client.

Mapa trebuie sa fie aerisita si sa cuprinda doar informatiile ce vin in ajutorul clientului, deoarece el este cel care va avea ultimul cuvant de spus. Pe langa aceasta, putem comanda pixuri metalice personalizate care sa creeze o imagine inedita a firmei.