Cum te ajuta colaborarea cu un broker de asigurari?

Cum te ajuta colaborarea cu un broker de asigurari

Cel mai probabil iti suna familiar termenul de ‘’broker’’. Poate pentru ca un apropiat de al tau a specificat ca foloseste serviciile unui broker, dar nu stii concret cu ce se ocupa. Cei mai mult apreciaza gresit notiunea de ‘’broker’’ asimiland-o cu statutul de agent de vanzari. Nimic mai gresit! Agentul de vanzari actioneaza in numele firmei de la care doresti sa cumperi, iar un broker este persoana care cumpara si vinde in numele solicitantului.

Pentru inceput, daca doresti sa intocmesti o polita de asigurare, ai la dispozitie doua optiuni: apelezi la o societate de asigurari sau contactezi un broker de asigurari. In general, atunci cand doresti sa inchei o polita de asigurare, ai doua optiuni: contactezi o societate de asigurari sau apelezi la un broker de asigurari.

Ce este un broker de asigurari?

Un broker de asigurari este persoana autorizata de lege sa negocieze in numele clientilor sai in vederea inchiererii de asigurari sau contracte de asigurare. Pana la momentul la care se inchiere polita de asigurare, brokerul de asigurari ofera suport clientilor in toate etapele: inainte de intocmirea asigurarii, la depunerea dosarului de dauna, la momentul reinnoirii politei, etc. Borkerul de asigurari prezinta clientilor sai diferite oferte cu preturi si beneficii avantajoase in functie de nevoile personale.

Brokerul de asigurari – partenerul tau de drum

Brokerul de asigurari iti prezinta mai multe oferte de la mai multe companii si iti va oferi asistenta pana gasesti oferta corespunzatoare nevoilor si bugetului tau.

E putin probabil ca firma de asigurari la care apelezi sa aiba toate tipurile de polite de care ai nevoie. Sunt rare sansele sa poti incheia in acelasi loc o asigurare de locuinta, RCA, asigurare de viata, pentru sanatate, etc. Pana gasesti politele adecvate pentru tine, cu siguranta dureaza ceva timp. Apoi, fiecare companie dispune de termene si conditii diferite pentru fiecare tip de polita.

Aici intervine rolul brokerului de asigurari. Dupa ce inchei un contract cu acesta, brokerul va avea grija sa te contacteze inainte ca politele sa ajunga la termenul de expirare.  Dupa cum am mentionat, brokerul te va asista pe toata perioada de valabilitate a politei. De exemplu, daca evenimentul pentru care te-ai asigurat se intampla, brokerul iti va oferi asistenta in recuperarea pagubelor si pentru intocmirea actelor necesare.

Brokerul de asigurari dispune de un numar mare de oferte pentru polita pe care i-ai solicitat-o, deci nu risti sa iti vanda una la intamplare, doar pentru ca ar fi singura pe care o are. Daca optezi pentru un anumit tip de asigurare, brokerul va fi alaturi de tine si te atentiona cu privire la neajunsurile pe care polita aleasa de tine le-ar putea avea.

Rezumat:

Brokerul este puntea dintre investitor si piata financiara. Brokerul vorbeste in numele tau, iar tu scapi de drumurile repetate de la o agentie la alta. Astfel, ai posibilitatea sa te concentrezi pe lucrurile importante pentru tine si vei scapa de stres, intrucat brokerul va cumpara toate produsele si serviciile in locul tau, in functie de cea mai convenabila solutie pentru buzunarul tau.

Se va consulta cu tine permanent inainte de a face orice miscare si va avea grija sa gaseasca ofertele care sa nu implice costuri extra.