Cum se regleaza corect temperatura termostatului?

Cum se regleaza corect temperatura termostatului?

Reglarea temperaturii  unei locuinte cu ajutorul unui termostat Salus SQ610RF este fundamentala. Cu toate acestea, inainte de asta, te-ai gandit sa iti izolezi corect casa? O locuinta perfect izolata ajuta la mentinerea caldurii mai bine si, prin urmare, va optimizeaza costurile de incalzire.

Peretii, acoperisul, puntile termice, deschiderile precum ferestrele si ferestrele, reinnoirea aerului sunt tot atatea puncte sensibile imbunatatind izolatia din interiorul carcasei.

Temperaturile  ideale pentru o anumita casa sau apartament sunt doar cu titlu informativ. Intr-adevar, in functie de izolatie si de umiditatea din interiorul tau, va exista o diferenta intre temperatura dorita si temperatura pe care o vei simti. Vom raspunde la celebra intrebare: Cat de mult ar trebui sa fie incalzirea in functie de ora din zi?

Cea mai buna temperatura de noapte

E timpul sa mergi la culcare. Temperatura optima pentru a merge la culcare este de obicei intre 16 si 17°C. Aceasta temperatura la culcare este ideala pentru a dormi. In plus, iti permite sa gasesti o temperatura buna atunci cand te trezesti fara a zgudui prea tare centrala.

Temperatura intr-o camera poate fi in jur de 17°C noaptea. In timpul somnului, aceasta temperatura de 17 grade iti permite sa dormi bine dar si sa ridici usor temperatura ambientala la trezire.

Cea mai buna temperatura in timpul zilei

Temperatura potrivita in timpul zilei este intre 19 si 21°C in incaperile ocupate. Temperatura interioara ideala ramane cea care ti se potriveste. Astfel, nu este neobisnuit sa se obtina temperaturi in jur de 22 sau chiar 23 de grade.

Pentru casele vechi, izolarea slaba genereaza umiditate. Exista o  diferenta intre temperatura ideala si cea resimtita de fapt de fiintele umane. Asadar, in functie de izolatia interiorului tau, gaseste temperatura interioara ideala in casa ta efectuand teste de una sau doua zile. Facand acest lucru, vei determina care este temperatura potrivita care leaga confortul personal si economisirea energiei.

Cea mai buna temperatura in caz de absenta

Cand nu sunteti prezent in locuinta, te sfatuim sa setezi temperatura termostatului la 16°C. Intr-adevar, in timp ce esti la serviciu, sau absentezi pentru o perioada scurta, 16 grade sunt suficiente.

Exista un mod de programare dedicat absentelor lungi numita  functie de protectie impotriva inghetului, trebuie doar sa o activezi

Cea mai buna temperatura pentru absente lungi sau vacante

O intrebare care apare adesea este care este cea mai buna temperatura atunci cand pleci in vacanta? In acest caz specific, este posibila scaderea temperaturii sub 16°C, chiar si inchiderea completa a sistemului de incalzire.

Singura recomandare pentru reglarea corecta a termostatului in timpul unei absente indelungate din partea ta este sa nu scazi sub o temperatura de 10°C. De fapt, sub 10°C, risti condensul in interiorul casei.

Setarea corecta a unui termostat de camera

Primul lucru de facut inainte de a regla termostatul este sa citesti cu atentie manualul de utilizare. Marea majoritate a termostatelor de camera functioneaza in acelasi mod, dar programarea temperaturii necesita rabdare.

Ecranul termostatului de camera este un adevarat tablou de bord care este important de inteles pentru a obtine cele mai bune rezultate.