Cum se iau produsele de slabit

Produsele de slabit apar in reclama la Tv, in reviste, radio si alte canale de comunicare la care oamenii au acces. Nu este de mirare de ce acestea au atat de multi adepti, iar vanzarile au depasit cu mult asteptarile producatorilor de astfel de produse. Pentru ca aceste reclama sa fie cat mai credibile, apar si persoane care spun ca au slabit cu ajutorul lor si fara prea mult efort.

Deja celebrele “inainte” si “dupa” nu mai mira pe nimeni. Poze cu persoane ponderale au aparut la inceput in revistele pentru femei, dupa care s-au extins intr-un ritm alert. Si, cine mai are nevoie sa faca miscare sau sa urmeze un regim personalizat cu suc aronia recomandat de un nutritionist daca o singura pastila face atatea minuni?

Nu-i asa ca e mai simplu sa iei o pastila decat sa te abtii de la anumite feluri de mancare si sa mai faci si sport? Sunt foarte multe motive pentru care trebuie sa fiti foarte prudenti si retinuti cand vine vorba de “miracolele” produselor de slabit. Si asta deoarece pierderile in greutate, dietele de mai multe tipuri, au fost asociate in decursul ultimilor ani cu grave probleme legate de inima sau chiar decese.

Medicamentele de slabit pe baza de prescriptie medicala contin substante care va taie pofta de mancare, de aceea nici nu sunt indicate. Sunt si medicamente care au scopul de a bloca asimilarea grasimilor din alimente, acestea fiind foarte periculoase pentru sanitate.

Specialistii spun ca dietele care au la baza medicamente de slabit si sunt eliberate pe baza de prescriptie medicala nu sunt indicate persoanelor care doresc sa piarda un numar mic de kilograme, deoarece acestea se adreseza persoanelor cu un indice de masa corporala peste 30 si persoanelor supraponderale.

De retinut ca aceste medicamente nu sunt recomandate copiilor cu varste sub 16 ani. Produse de slabit au inceput sa apara si in farmacii, iar numarul magazinelor care vand produse naturiste este intr-o crestere continua. Chiar daca exista pilule pentru slabit pentru care nu aveti nevoie de prescriptie medicala, inainte de a le administra este obligatoriu sa consultati medicul pentru a va asigura ca organismul este pregatit pentru o scadere in greutate.

De ce sa nu luam fara sfatul medicului

Foarte multe persoane care au ales sa isi cumpere produse pentru slabit dupa ureche – de la ceaiuri pana la pastile sau alte medicamente – s-au confruntat cu probleme grave de sanatate si au ajuns pe patul de spital.

Pana si cele mai bune medicamente pentru slabit sunt indicate pentru scurte perioade de timp, unele mai putin de jumatate de ani, deoarece dupa sase luni de administrare, organismul dezvolta toleranta la efectele medicamentelor. Dup ace ati incheiat tratamentul, in cazul in care nu veti respecta un regim alimentar echilibrat, veti reveni intr-un timp foarte scurt la vechea greutate.