Cum se face albirea non-vitala a dintilor?

Cum se face albirea non-vitala a dintilor?

Procesul de albire vitala a dintilor nu are capacitatea de a albi dintii tratati de carii si carora le-a fost scos nervul, in consecinta acestia nemaifiind dinti vii.

Daca acesta este cazul, dentistul tau va folosi proceduri diferite, ce pot albi dintele de la interior spre exterior. Cauti benzi Crest WhiteStrips? Intra pe SmileBright.ro.

Acesta, va plasa agentul de albire in interiorul dintelui tau, acoperind dintele temporar cu un material izolator. Dintele va fi lasat astfel, pentru cateva zile. O astfel de sedinta poate fi facuta o singura data, sau se poate repeta la nevoie, dupa caz, pana in momentul in care se obtine gradul de albire dorit de catre pacient.

Programarea la dentist.

Daca observi ca gingiile tale au devenit albe sau decolorate, trebuie sa-ti faci o programare la medicul tau stomatolog. Procesul de albire nu este o solutie permanenta din pacate, va trebui sa-l repetati cel putin o data la 1 an, pentru metinerea rezultatelor dorite.

Petele asa cum probabil v-ati gandit, vor reveni o data cu trecerea timpului si o vor face destul de rapid, daca nu evitati bauturile sau mancarea ce pot decolora sau pata dintii. Daca fumezi sau consumi numai tipuri de mancare si/sau bauturi ce pot afecta dintii prin patare, va trebui sa repeti procesul de albire la medicul stomatolog, de 2-3 ori pe an.

Daca insa vei evita aceste tipuri de mancaruri, vei avea nevoie de o sedinta de tratament completa, la 6-12 luni. Re-albirea poate fi facuta la cabinetul medicului stomatolog sau acasa, prin kiturile de albire sau prin gutiera personalizata creata de medicul tau dentist.

O puteti folosi si pe cea veche, daca aveti deja una, dar va trebuie lichidul (agentul de albire) cu care sa o umpleti zilnic. Recomandam sa nu incepeti procesul de re-albire de unul singur si sa faceti macar o vizita inainte, la medicul stomatolog. Acesta va stabili cu dumneavoastra, un plan de albire personalizat.

De asemenea, poate ca intre timp au aparut alti agenti de albire, mult mai eficienti si care va vor albi dintii intr-un timp mai scurt. De aceea, trebuie sa va consultati inainte cu medicul stomatolog.

Riscurile albirii.

Albirea dintilor, fie ea vitala sau non-vitala, nu cauzeaza in general efecte adverse serioase, desi unele persoane pot capata o anumita sensibilitate a dintilor, pentru un timp foarte scurt insa, inainte, in timpul si dupa terminarea procesului de albire. S-a constatat ca se poate intampla si o iritare la nivelul gingiilor, in tot acest timp.

Aceasta nu este grava insa si nu persista mult timp. Pentru femei, nu se recomanda initierea unui proces de albire a dintilor, daca sunt in timpul sarcinii. Efectul agentilor de albire in dezvoltarea fetus-ului, nu este cunoscut. Nu s-au facut studii in acest sens si tocmai din cauza acestui lucru, medicii stomatologi nu recomanda albirea in timpul sarcinii.

Deoarece procedura este mai mult de 90% una pur cosmetica, se poate amana aplicarea acesteia, dupa perioada de sarcina, cand nu mai exista nici un fel de risc al afectarii copilului.