Cum se aleg corect parfumurile

Vrei sa-i dai mamei un nou parfum pentru ziua ei de nastere, Ziua Mamei sau orice alta ocazie? Daca alegerea unui parfum este deja foarte complicat de facut pentru dvs., imaginati-va pentru altcineva!

Desigur, aveti in mod normal avantajul de a cunoaste personalitatea si gusturile celei care v-a dat nastere … Un parfum trebuie sa dezvaluie identitatea persoanei care il poarta si nu viziunea pe care o puteti avea despre ea. Pentru a nu fi inselat, iata cateva exemple de parfumuri care ar putea sa va seduca mama.

“N ° 5” de Chanel

O incarnare olfactiva a feminitatii, faimosul “N ° 5” al lui Chanel este o figura clasica. Acest parfum elegant si rafinat va fi perfect pentru femeile active si mai degraba clasice. Aceasta legenda de parfumerie imbina armonios notele florale de ylang-ylang si iasomie cu mirosuri de vetiver, mosc sau vanilie.

“J’Adore” de Dior

Blocat in sticla sa amfora care arata ca o femeie Maasai, parfumul „J”adore“ Dior este primul care a creat un nou tip de miros: fructat floral. Nota florala este astfel compusa din floarea campaca, trandafirul si violeta, in timp ce acordurile de fructe se compun in esenta din ananas, piersic si prune. O atingere de senzualitate, o atingere de voluptate si o uncie de seductie … Iata ingredientele unui parfum reusit!

Thierry Mugler “Angel”

Acest parfum este perfect pentru copiii care se ocupa de ei insisi! Ca o bomboana dulce, acest parfum ofera note dulci de praline, caramel si migdale prajite. Trebuie spus ca Thierry Mugler a vrut sa-si aminteasca cu parfumul “Angel” mirosul caracteristic al carnavalului si al bomboanelor. Misiunea este perfect de succes!

“Shalimar” de Guerlain

Din pacate, acest parfum a fost creat de Guerlain pentru a aduce un omagiu dragostei pe care imparatul Mughal Shäh Jahängir a purtat-o sotiei sale, Mumtaz Mahal. Cand acesta din urma a murit, imparatul l-a pus sa construiasca un mormant devenind mitral: Taj Mahal.

Daca nu este la fel de cunoscut ca monumentul, parfumul apare totusi in panteonul – daca exista – al celor mai mari parfumuri. Caracterul sau fara sfarsit se datoreaza subtilitatii notelor sale olfactive care oscileaza intre bergamot, vanilie, tonca sau iris.

“Aerul timpului” de Nina Ricci

Simbolizata de cei doua porumbei sarutandu-se, sticla este acum la fel de faimoasa ca si aroma pe care o contine. este semnul marilor parfumuri! Dulceata, prospetimea si rafinamentul sunt termenii care caracterizeaza cel mai bine acest parfum atemporal. Este ideal pentru femei senzuale, independente si feminine.

“Otrava hipnotica” de Dior

Simbolizat de muza lui Milla Jovovich, parfumul semnat de Dior este atat original cat si unic. Va sublinia perfect personalitatile puternice. Trebuie spus ca parfumul combina delicat arome de migdale si flori albe exotice cu mai multe mirosuri sintetice care ii confera un caracter deosebit.

“Treasure” de Lancôme

Acest parfum mitic dezvoltat de Sophia Grosjman pentru casa Lancôme trebuie clasificat printre cele mai mari parfumuri. Atractiv atat pentru o mare simplitate si senzualitate extrema, „Treasure“ imbina armonios piersica si caise cu mai multe arome florale de trandafir, iris si violete. Recomandam de asemenea si Parfum de dama Calvin Klein CK in 2 u eau de toilette.