Cum sa obtii o gradina eleganta?

Cum sa obtii o gradina eleganta?

Amenjarea unei gradini, desi poate parea o etapa foarte simpla, este un proces destul de elaborat si de complex. Pe langa preferintele tale in materie de plante, atunci cand te hotarasti sa iti amenajezi gradina, este indicat  sa tii cont  si  de cateva reguli, astfel incat sa poti obtine un rezultat multumitor, adica o gradina eleganta, cu plante sanatoase, frumoase si fericite, potrivite solului si mediului in care vor creste.

Pregatirea solului

Indiferent in ce scop a fost folosit anterior terenul pe care doresti sa iti amenajezi gradina, este recomandat sa faci o igienizare a solului si sa aduci un aport de fertilizatori sau chiar sa adaugi un strat de pamant nou, sanatos si curat, in cazul in care  pamantul prezinta anumite probleme cum ar fi prezenta masiva  pietrelor sau o uscare excesiva.

Incearca sa alegi speciile de plante adaptate specificului locului, sa stabilesti exact care sunt spatiile insorite, cele umbroase si cele expuse vantului, astfel incat sa alegi specia  potrivita fiecarui spatiu.

De asemenea, pentru un efect vizual satisfacator, este indicat sa te stabilesti asupra catorva specii, aceasta limitare facand-o si in functie de capacitatea spatiului. Evita sa mixezi prea multe plante, deorece se poate manifesta riscul ca unele dintre ele sa fie sufocate de cele mai puternice. Studiaza temeinic caracteristicile fiecarei plante si modul de ingrijire, pentru a nu te confrunta cu cele mai obraznicute care vor tinde sa acapareze intrega gradina.

Prea multe specii de plante pot crea  un tablou foarte incarcat, nu neaparat neplacut, cat greu de intretinut. Poti opta pentru variante de plante generoase, care au capacitatea de a domina o anumita zona, ampretand-o cu prezenta lor, conferind in acelasi timp eleganta si rafinament locului.

O varianta buna poate fi  reprezentata de o hortensie Grandiflora, planta cu flori mari si frumoase, ideala pentru a da un plus de personalitate gradinii tale.

Eleganta plantelor alese

Daca elimini varianta mixului de plante greu de ingrijit, datorita specificului fiecareia, te poti axa pe o anumita specie sau pe plante  diferite,  dar care se incadreaza acelorasi caracteristici.

O hortensie Grandiflora va deveni un arbust foarte elegant, cu frunze mari a caror lungime atinge chiar si 16 centimetri, imbogatit cu flori mari si  foarte frumoase. Inaltimea la care ajunge aceasta specie de hortensii rezistente le inghet, este de aproximativ 3 metri, context in care nu vei mai fi nevoit sa plantezi alte flori imprejur, prezenta  gazonului fiind suficieta.

Elegantul arbust plin cu flori va putea asigura coltului de gradina sau aleii pe  care a fost plantat eleganta, rafinamet si frumusete. Astfel, alegand sa iti amenajezi gradina cu specii de  plante de dimensiuni mari, care te vor rasfata cu flori parfumate si cu verdele crud al frunzelor, vei asigura curtii  tale un aspect placut si rafinat, evitand aglomerarea design-ului exterior.