Cum sa ma feresc de razele puternice ale soarelui?

Cum sa ma feresc de razele puternice ale soarelui

Cand vrei sa mergi la mare, nu cauti cazare Mamaia cu o zi inainte, ci trebuie sa-ti faci rezervari din timp. Daca iti faci din timp rezervarea ai sanse foarte mari sa alegi ceea ce iti place, nu ceea ce a mai ramas liber.

Un hotel care e foarte posibil sa-ti place este Hotel Parc. Aici vei avea parte de cele mai bune servicii hoteliere. Intra pe site-ul www.parcmamaia.ro si vezi toate detaliile care te intereseaza. Daca tot ai de unde alege o cazare Mamaia la standarde ridicate, de ce sa nu alegi un hotel de 4 stele?

Multe din persoanele care merg la mare in concediu ajung sa aiba probleme din cauza razelor puternice ale soarelui. Ca sa nu ai astfel de probleme, trebuie sa stii cum si cand trebuie sa te feresti de soare.

In primul rand trebuie sa ai grija in ce interval te expui razelor de soare. Specialistii recomanda sa te feresti de expunerea indelungata la soare intre orele 11-16, deoarece altfel poti face insolatie. Asadar, fara plaja in acest interval.

Ca sa nu te plictisesti in intervalul acesta, incearca sa gasesti zone de agrement care sa fie umbrite si sa te distrezi in acest timp. De asemenea, poti citi o carte, te poti odihni sau poti face alte activitati care nu presupun expunerea indelungata la soare.

Este foarte important ca atunci cand e soare puternic sa-ti feresti capul de razele acestuia. Sa ai mereu la tine o palarie, o esarfa sau o sapca, astfel incat capul sa-ti fie protejat. Si ochelarii sunt foarte importanti, fapt pentru care si pe ei trebuie sa-i ai mereu la tine.

Daca iti place sa faci sport si ai venit la plaja si pentru a alerga pe plaja, fa acest lucru dimineata sau seara, in nici un caz in timpul amiezii. Efortul fizic in combinatie cu razele puternice ale soarelui nu-ti va face deloc bine.

Hainele pe care alegi sa le porti in timpul amiezii in zilele toride de vara sunt si ele importante. Ca totul sa fie bine, poarta haine deschise la culoare si croite din materiale care nu te incalzesc si mai tare. Sunt recomandate hainele din in, bumbac sau matase naturala.

In ceea ce priveste alimentatia este foarte important sa consumi cat mai multe fructe, legume si iaurt. De asemenea, apa este foarte importanta si trebuie consumata cat mai des.

Ca sa te mai racoresti pe timp de vara, fa dusuri cu apa potrivita si nu te sterge dupa.

In cazul in care o persoana a facut insolatie e bine de stiut faptul ca aceasta trebuie dusa de urgenta intr-un loc mai racoros si trebuie tinuta cu capul mai sus decat corpul. Specialistii recomanda ca apoi persoana respectiva sa fie invelita in haine sau cearceafuri ude.

Sunt recomandate de asemenea compresele reci pe frunte si la incheieturi. Persoana care tocmai a suferit o insolatie trebuie sa consume cat mai multe lichide reci si cineva trebuie sa-i faca aer pentru a putea respira bine. In cazul in care dupa toate acestea persoana respectiva nu isi revine trebuie chemata de urgenta ambulanta.

Fereste-te de soare tinand cont de cele amintite de noi.