Cum sa imi zugravesc singur locuinta ?

Cum sa imi zugravesc singur locuinta ?

Sunt anumite lucruri , aparent greu de realizat , care cu putina indemanare si cateva informatii esentiale pot fii duse la bun sfarsit cu succes . Un exemplu foarte bun este zugravirea locuintei . Pe langa dorinta de a-ti zugravii singur locuinta si informatiile necesare ai nevoie si de scule electrice profesionale de la Epinvest .

Daca vrei sa lucrezi cu scule electrice profesionale de cea mai buna calitate iti recomand sa apelezi la www.epinvest.ro , una dintre cele mai apreciate companii din Romania . Scule electrice multifunctionale , masini de amestecat , ciocane demolatoare si multe alte echipamente de acest gen  , la un raport calitate/pret imbatabil , iti stau la dispozitie pe Epinvest.ro.

Vopsitul peretilor este o activitate pe care foarte multi dintre noi o considera extrem de greu de realizat , insa nu este tocmai asa . Nu chiar orice activitate ce presupune reamenajarea casei tale are nevoie de un mester . Poti chiar tu sa faci o multime de lucruri iar satisfactia implicarii in realizarea acestora este foarte mare .

Azi vreau sa iti ofer o serie de sfaturi / ponturi care sa te ajute sa iti zugravesti casa ca un profesionist . Primul pas este achizitionarea materialelor si utilajelor de care ai nevoie . Despre utilaje am vorbit cateva randuri mai sus . Despre materialele necesare o sa vorbim in continuare .

Prima intrebare la care oricine ar cauta un raspuns este : cu grund sau fara grund ? Ei bine , parerile sunt impartite . Daca foarte multi sunt de parere ca utilizarea grundului de profunzime este o alegere extrem de inteligenta alti spun exact contrariul .

Ceea ce este cert este faptul ca o amorsa de grund este recomandata atunci cand doresti sa aplici culori stralucitoare . Pentru ca , culoarea sa aiba efectul scontat este nevoie de aceasta amorsa de grund . In plus aceasta amorsa acopera porii din pereti obtinandu-se astfel o suprafata neteda pe care se poate aplica mult mai eficient vopseaua lavabila .

Cat despre folia de protectie aceasta nu este indicata , mai ales pentru incepatori . De ce spun asta ? Piezi foarte mult timp pana acoperi totul cu folie , in plus nu poti invata sa zugravesti ca un profesionist daca iti iei astfel de masuri de protectie . Incepe sa vopsesti intr-un colt , astfel o sa vezi exact cum trebuie sa manuiesti uneltele si cata cantitate de vopsea ai nevoie .

Sunt meseriasi  care spun ca doua straturi de vopsea lavabila sunt suficiente . Ei bine asta nu este intotdeauna adevarat . In functie de culoare dorita este posibil sa fie nevoie de 3-4 straturi pentru ca totul sa fie perfect . Deasemenea , sunt situatii in care un singur strat , aplicat mai gros , sa fie suficient .De exemplu daca optezi pentru alb trebuie sa stii ca pana sa ajungi la un alb imaculat trebuie sa aplici pana la 4 straturi de vopsea .

Expertii in design interior ne recomanda sa uitam de tavanul alb . Nu numai ca nu mai este in tendinte de foarte mult timp , dar pe tavan trebuie create puncte focale . Pentru a fii in tendinte alege sa faci pe tavan modele in diferite culori sau modele florale , daca te pricepi . Deasemenea , trebuie sa ai in vedere luminozitatea camerei si culoarea peretilor . Pentru tavan este indicat sa folosesti o culoare palida , complementara cu culoarea principala din camera .